«N'Works» remiksē Hariju Bašu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

N'Works (Normunds Rutulis) pievērsies latviešu estrādes klasikai un remiksējis Harija Baša astoņdesmito gadu skaņdarbu «Citreiz».

«Normunda piedāvājums izveidot remiksu vienam no maniem astoņdesmito gadu ierakstiem man bija liels pārsteigums. Nevarēju iedomāties, kā tas varētu skanēt,» izteicies Harijs Bašs. «Rezultāts man patīk. Tas kļuvis nedaudz ātrāks, ar mazliet izmainītu formu un iepītām modernām detaļām. Manuprāt, tas ir izdevies ļoti gaumīgs, ar nelielu disko soula piesitienu un tomēr nepazaudējot oriģināla smaržu. Bija jauki sadarboties ar dziedātājām Aminatu un Līvu. Cerams, jaunā versija iepatiksies plašākai auditorijai arī deju zālēs!»

«Ar Harija Baša mūziku esmu satuvinājies jau kopš padsmitnieka vecuma,» atzīst Rutulis. «Viņa «Gūtmaņa ala», «Sapņotājs» un «Citreiz» ir skaņdarbi, kas mani atgriež astoņdesmitajos. Nolēmu vienu no tiem izveidot jaunā skanējumā. Bet, tā kā oriģinālie skaņu ieraksta celiņi nav saglabājušies, nācās visu iespēlēt un iedziedāt no jauna. Tā laika Latvijas radio džeza sekstetu aizstājām mēs trīs – Aminata Savadogo, Līva Dumpe un es pats. Šim remiksam pat iegādājos virtuālās Yamaha Grand electro, lai skan kā toreiz. Vizuālgrafiķis Ritvars Bluka izveidoja savu skatījumu šim remiksam, ietērpjot to diskrēti vizuālā pastaigā pa Rundāles pili.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu