Grupa «Zāle» izdod jaunu singlu un video «Mitago»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā gadā darbību uzsākusī muzikālā apvienība «Zāle» izdod jaunu singlu un video «Mitago» īsi pirms maijā gaidāmā debijas albuma.

Grupa, kas izveidojās, satiekoties dzejniekam Pēterim Dragunam, dziesmu autorei Martai Kreitusei un ģitāristei Kasandrai Kaņepei, šogad kuplinājusies ar jauniem dalībniekiem - Tarasu Kuzmenko (bungas), Kiru Maiju Kirsanovu (oboja) un Aivi Gailīti (čells). Debijas albums, ko izdod «Naba Music», nāks klajā jau maija sākumā.

Zāles mūzikai raksturīgs daudzslāņains skanējums, kam pamatā ir maiga, atmiņā paliekoša melodija, netradicionāla, tomēr ausij tīkama vokāla harmonija, kas apaudzēta ar neierastu mūzikas instrumentu apvienojumu (harmonija, vargans, čells, oboja, ģitāras un perkusijas).

Gatavojoties debijas albuma izdošanai, ansamblis «Zāle» prezentē singlu «Mitago«. Mitago jēdzienu ir radījis angļu fantastikas romānu rakstnieks Roberts Holdstoks, ar to apzīmējot mītiskus varoņus un arhetipiskus tēlus, ko atmodina cilvēku atmiņas un fantāzija. Klips ieturēts šai maģiskajā noskaņā, iedzīvinot tēlus askētiskajā Latvijas ainavā un radot muzikālu pasaku pieaugušajiem, stāstu par ceļojumu atpakaļ pie pirmatnējības, atpakaļ pie sevis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu