Jansone ar DJ «Monsta» un basistu Poišu laiž klajā Jāņu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trīs mūziķu projekts «Tairi», kurā piedalās koklētāja Laima Jansone, DJ «Monsta» un basists Toms Poišs, savu nākšanu pasaulē pieteikuši ar pirmo singlu «Meitu alus dziesma», informēja mūziķu pārstāve Līga Kalsnava.

««Meitu alus dziesma» atspoguļo klaji skandalozu jaunas meitenes uzdrīkstēšanos pastāvēt par sevi, tādējādi demonstrējot bieži ignorētas mūsu mentalitātes iezīmes - sparu, dzīvības enerģiju un brīvību uz pašnoteikšanos. Dziesmas latviešiem ir palīdzējušas pārdzīvot radības, siena pļaušanu un ģimeniskas maltītes, tās vēl arvien cenšamies atminēties gadskārtās un rituālos, kas arī ir viena no projekta «Tairi» vadlīnijām,» stāstīja Kalsnava.

Dziesma ierakstīta, piedaloties solistei Laurai Polencei.

Jansone plašākai auditorijai ir pazīstama kā koklētāja pasaules mūzikas un folka žanrā, DJ «Monsta» sevi pierādījis kā vienu no labākajiem latviešu dīdžejiem, kļūstot par 2014. gada «Latvian RedBullThre3Style» čempionu. Projekta saspēles neatņemama sastāvdaļa, pēc Kalsnavas teiktā, ir Poiša «grūvīgais» kontrabasa skanējums, kas arī roka, popa un džeza klausītājiem radīs interesi iepazīt mūsdienu tradicionālās mūzikas skanējumu.

Vārds «tairi» vai «tairu» latviešu valodā sastopams tautasdziesmās, kur tas apzīmē skanīgu, repetatīvu dziesmas frāzi, piemēram, «tradiridirallallā», «ramtairidirīdi», piedziedājumu vai ziņģi. Dziesmās «tairudari» pamanās izpaust sāpes, ilgas, aktualitātes, kā arī temperamentu tā, lai ikkatrā dzīves situācijā būtu pa dziesmai uz mēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu