Jauns vārds mūzikā: Domenique Dumont

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Domenique Dumont - aiz šā franču valodas pseidonīma, «nezināmas izcelsmes mūziķa», kā raksta pasaules mūzikas portāli (tajā skaitā pat prestižais «Pitchfork»), slēpjas mūziķis no Latvijas, ogrēnietis Artūrs Liepiņš. Tas ir viņa projekta «Dunian» alter ego. Nule izdevniecībā «Antinote Records» klajā laists pirmais «Domenique Dumont» mazalbums «Comme Ça».

«Šis projekts savā ziņā sākās kā joks,» intervijā Radio Naba stāsta Artūrs. «Pagājušā gada rudenī nopublicēju šīs dziesmas Soundcloud ar paša izfantazētiem gadskaitļiem nosaukumos.»

Intervija: www.naba.lv

Taujāts par nosaukumu, viņš atbild: «Sākotnēji biju iztēlojies, ka Domenique dzīvo kaut kur Francijas dienvidos, brauc ar rozā motorlaivu, nirst un pēta Vidusjūras koraļļus, bet brīvajā laikā izpaužas mūzikā. Īsāk sakot - tāds saulē lutināts tīrradnis. Man pašam personīgi daudz pozitīvu atmiņu saistās ar Marseļu.»

Ierakstā dzirdama arī sievietes balss. Arī tā, izrādās pieder ogrēnietei, Anetei Stucei, kas muzicē grupā «Rīgas Modes» un darbojas arī kā solomāksliniece.

«Abi esam ex-ogrēnieši. Nosaukumam gan nav kaut kāda īpaša stāsta. Man vienmēr paticis burts «D», un man gribējās tādu nosaukumu, kurā skaidri nenolasās dzimums. Francijā vārdu Domenique dod gan sievietēm, gan vīriešiem,» viņš piebilst.

Anete Stuce (aka Mona Lesko)
Anete Stuce (aka Mona Lesko) Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu