«Framest» izdod dziesmu «Dod, dieviņi» un aicina uz koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa «Framest» klausītāju vērtējumam nodod dziesmu «Dod, dieviņi», kas tapusi grupas jaunajai koncertprogrammai «Dainu skapis», informēja grupas pārstāve Dita Ābola. Dziesmas autors ir komponists un grupas mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis, bet vārdi izvēlēti no latviešu tautas dainām.

Ar jauno koncertprogrammu «Dainu skapis» pilnā apjomā iepazīties varēs 2. oktobrī Spīķeru koncertzālē, bet 9.oktobrī koncertprogramma izskanēs Kauguru kultūras namā.

Koncertprogramma «Dainu skapis» ir muzikālu meklējumu rezultāts, kur tradicionāla melodija tiek ietērpta formā, ritmā un harmonijās, kas aktuālas gan mūsdienu akadēmiskās mūzikas, gan arī estrādes mūzikas vidē. Šī programma ne vien smeļas iedvesmu tautas kultūrā un piedāvā to jaunā, mūsdienīgā skanējumā, parādot tradīciju mijiedarbību ar mūsdienu kompozīcijas tehnikām - džezu, elektroniku u.c., bet arī ieskanas jaunos darbos, kuri iemieso tradicionālās latviešu vērtības. Koncertprogrammā izskan vokālās grupas «Framest» dalībnieku Jāņa Ķirša un Roberta Memmēna tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas.

«Latviešu komponistam ir grūti, teju neiespējami, savā oriģinālmūzikā izvairīties no latviešu tautasdziesmu intonācijām, savu iespaidu dziļi atstājis arī dainu īpašais laika plūdums un vārdu ritējums,» stāsta Ķirsis. «Latvietis jau sensenis mēdza vārdos un dziesmās ietērpt un paust savas domas un emocijas, prieka un sāpju pilnus pārdzīvojumus, stāstot par īpašiem un arī ikdienišķiem notikumiem. Latvietis dziedāja visdažādākajās vietās - pļavā, maltuvē, pie galda, vienatnē un pulcējoties kopā, dziedot par darbu, dabu, ģimeni. Dziesmas klātbūtne, sadziedāšanās princips - tie ir pamatmotīvi, veidojot šo koncertprogrammu, tādējādi sniedzot priekšstatu par tautas seno tradīciju.»

Koncertprogrammas «Dainu skapis» biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu