Liepājas brāļiem jauna dziesma «Uz Ūliha un Peldu ielas stūra»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Blūma

Sensenos laikos Liepājā uz Ūliha un Peldu ielas stūra, kur agrāk atradās neliela pasta nodaļa, pasta nodaļas vadītāja ģimenē piedzima puisītis. Gāja gadi, un «puisītis» kļuva par Latvijā pazīstamu un mīlētu komponistu, pianistu un daudzu pazīstamu grupu dalībnieku Uldi Marhileviču, tautā dēvētu arī par Marhilu, vienu no Liepājas brāļu klana. Ejot gadiem, «puisītis» kļuva arvien sentimentālāks un pēc sarunas ar savu jaunības draugu, vēl vienu Liepājas brāļu klana pārstāvi Guntaru Raču, kopā uzrakstīja dziesmu – veltījumu sev, saviem draugiem un savai ģimenei. Un Uldim divas reizes nebija jādomā, kam tieši uzticēt izdziedāt savu dzīves stāstu, protams, cilvēkiem, kuriem viņš uzticas visvairāk.

Un tā studijā pie Ginta Stankeviča pa vienam no dažādām Latvijas pusēm ieradās Ainars Virga, Igo, Ivo Fomins un pats Uldis, lai kopīgi ierakstītu Ulda līdz šim autobiogrāfiskāko dziesmu «Uz Ūliha un Peldu ielas stūra».

Pirmatskaņojumu dziesma piedzīvoja koncertuzvedumā «Es esmu Liepāja» un pavisam nesen tika ar milzu ovācijām sveikta arī festivālā «Latvijas pērles», Dzintaru koncertzālē.

Dziesmas notis ir atrodamas tikko kā klajā nākušajā Ulda Marhileviča 50 populārāko dziesmu nošu grāmatā.

Novembrī grupa «Liepājas brāļi» plāno sniegt koncertu tautiešiem Īrijā. Tā būs viena no retajām reizēm, ka kopā atkal pulcēsies viss šā brīža «brāļu» kolektīvs, kura sastāvā muzicē liepājnieki - Ainars Virga, Uldis Marhilevičs, Igo, Ivo Fomins, Andris Alviķis, Guntars Račs un Guntis Veits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu