Noklausies: Vilki «Ko domāji tu, kundziņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Vīru kopa «Vilki» šogad pirms valsts svētkiem laidīs klajā latviešu karavīru dziesmu albumu «Cīņai sveiks». Kā pirmo dziesmu klausītājiem kopa piedāvā latviešu tautas dziesmu «Ko domāji tu, kundziņi» (Aigara Grāvera apdare, dzied vīru kopa «Vilki»).

Albumā tiks iekļautas populārākās no «Vilku» izpildītajām latviešu karavīru dziesmām - sākot ar seno karavīru folkloru, strēlnieku, brīvības cīnītāju, leģionāru, nacionālo partizānu dziesmām un dziesmu, kura atspoguļo mūsdienu karavīra dienestu misiju rajonos. Ierakstā būs dzirdamas tādas atzītas grupas un mūziķi kā «Auļi», «Iļģi», «Skyforger», Jānis Bukums, Aigars Grāvers, Artūrs Uškāns un citi.

Šis albums stiprinās jauno karavīru, zemessargu, jaunsargu un ikviena latvieša garu un pārliecību par savu varēšanu. Turklāt tas ir arī vērtīgs ieskats latviešu karavīru atstātajā vēstures mantojumā.

«Tā kā albuma izdošana nav lēts prieks, mēs nolēmām aicināt talkā savējos – draugus, fanus, domubiedrus - ikviens var ieguldīt albuma tapšanā kolektīvās finansēšanas portālā «ProjektuBanka.lv», un apmaiņā pret ieguldījumu rudenī var saņemt arī pašu albumu,» aicina «Vilki». «Tā mēneša laikā mēs varētu savākt studijas apmaksai nepieciešamos 3000 eiro un līdz valsts svētkiem albums jau būtu gatavs.»

Vīru kopas pirmsākumi meklējami 1980. gadā, bet ar nosaukumu «Vilki» tā uzstājas no 1992. gada. «Vilku» repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Šajā laikā ir ierakstīti desmit albumi un sniegti vairāk nekā tūkstoš koncertu Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu