Edavārdi: «Reperi nav tie, kas lieto narkotikas... viņi pārdod tās!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar savdabīgu pieeju reperi Edavārdi, rolands če un Alexx Dynamo ir laiduši klajā pirmo video a cappella saiferu Latvijā - «Augstāk par zemi». Saifers ir viens no repa pamatelementiem, kurā vairāki dalībnieki cits pēc cita deklamē savas sarakstītās rindas, ar ritmisku un žestikulētu pieeju, bez muzikālā pavadījuma.

Tas var būt kādā vienotā tēmā vai arī brīvas izpausmes formā par jebko citu. Savos pantos Edavārdi, rolands če un Alexx Dynamo pieskaras tēmām, kas ir aktuālas gan sabiedrībā, gan lokālajā hiphopa scēnā.

Idejas autors un iniciators Edavārdi par projektu izsakās šādi: «Teksts ir repa galvenais instruments, un a cappella ir viens no labākajiem veidiem, kā uzlikt uzsvaru vārdu spēlēm, struktūru un idejām, kas to veido. Šis noteikti ir ilgtermiņa projekts, un ar katru nākamo saiferu būs arī jauni dalībnieki, idejas, fīls tajā visā, un skatīsimies, cik tālu varam to attīstīt.»

Video filmēja Artūrs G. Jenots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu