Vīru kopa «Vilki» sveic latvju kareivjus svētkos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18. novembrī pl. 18 koncertzālē «Rīga» notiks īpašs vīru kopas «Vilki» svētku koncerts un mūzikas albuma «Cīņai sveiks!» ieskandināšana, kurā piedalīsies arī Jānis Bukums, Urbix un DJ Monsta.

«Cik vien tālu pagātnē ļauj ielūkoties rakstītie avoti, redzam, ka kari bijuši neatņemami mūsu zemes likteņa pavadoņi. Un visās kara gaitās latvietis devās ar dziesmu. Dziesma ir arī tautas dzīvesziņas avots, no kā smelties iedvesmu. Arī jauno laiku pasaules karu ugunīm cauri latviešu karavīrs gāja ar dziesmu,» teikts grupas preses paziņojumā.

Dziedādami, spēlēdami

Ienaidniekus uzvarēs,

Dziedādami, spēlēdami

No kariņa mājās nāks.

Albumā iekļautas 11 populārākās no «Vilku» izpildītajām latviešu karavīru dziesmām - sākot ar seno karavīru folkloru, strēlnieku, brīvības cīnītāju, leģionāru, nacionālo partizānu dziesmām un Artūra Uškāna dziesmu «Hammers» («Miera karavīrs»), kura atspoguļo mūsdienu karavīra dienestu misiju rajonos.

«Šis albums ir citādāks nekā iepriekšējie, jo tas ierakstīts sadarbībā ar «Vilku» draugiem, par ko viņiem liels paldies no mums,» saka «Vilki».

Apdari dziesmām veidoja «Auļi», «Skyforger», «Iļģi», «Zig zag», Jānis Bukums, Aigars Grāvers, Artūrs Uškāns, Zemessardzes orķestris un koris, Urbix un DJ Monsta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu