Noklausies: Trejasmens «Dievs ienāca istabā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras menedžmenta centrs «Lauska» laiž klajā Ropažu novada folkloras kopas «Trejasmens» Ziemsvētku dziesmu «Dievs ienāca istabā». Grupas dalībnieks Andrejs Planders par šī skaņdarba rašanos stāsta: «Melodiju nosapņoju sniegotā laikā 2014. gada decembrī pirms pamošanās tieši Ziemassvētku Saulgriežu rītā. Pieceļoties, melodija skanēja galvā kā tikko pa radio dzirdēta, skatījos pa logu uz ziemas balto segu un nolēmu ka tā būs Ziemassvētkiem veltīta. Tad dziesmu ierakstīju diktafonā un drīz vien jau strādājām ar to studijā.»

Šobrīd Ziemassvētku laikā dziesma «Dievs ienāca istabā» tiek laista tautās, bet nākamgad tā tiks iekļauta albumā, kas sagatavots par godu Ropažu 810 gadu jubilejas atzīmēšanai. Albumu «Iz ropažnieku dzīves» ieraksta Ropažu novada folkloras kopas «Trejasmens» un «Oglīte». Tajā būs apkopotas teikas, nostāsti, pasakas, dzejoļi un tautasdziesmas par Ropažiem. Jaunā albuma programma veidota, izmantojot Emīla Melngaiļa veiktos pierakstus Ropažos 20. gs. 30. gados. Ropažu tautasdziesmu vārdi meklēti Latvijas Folkloras krātuvē, un dziesmas «Trejasmens» aranžējis mūsdienīgā skanējumā.

Dziesma «Dievs ienāca istabā» ierakstīta studijā «Lauska». Skaņu režisors: Kaspars Bārbals. Mūzika: «Trejasmens». Vārdi: Latviešu tautas dziesma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu