Šipkēvics aicina uz koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ar septiņiem koncertiem maija sākumā Jānis Šipkēvics turpinās pērn rudenī iesākto koncertu ciklu, kas rīkots līdzās EP «SHIPSEA» vinila plates izdošanai, un līdz šim jau pulcējis 16 pilnībā izpārdotus vakarus Stricka villā (A.Briāna iela 9, Rīga).

Šoreiz koncerti paredzēti ne tikai galvaspilsētā, bet arī koncertvietās ārpus tās - Latgales vēstniecībā «GORS» Rēzeknē (jau notika 1. maijā), Vidzemes koncertzālē «Cēsis», savukārt sērijas noslēgums paredzēts Durbes luterāņu baznīcā, kura līdz šim jaunas mūzikas svētceļniekiem pazīstama kā festivāla «Zemlika» mājvieta.

Kā iepriekš ziņots, Jānis Šipkēvics aicina uz koncertiem, kuros atspoguļos sev tuvāko klaviermūziku, vokālo daudzbalsību, improvizāciju un dzeju.«Esmu priecīgs atkalsatikt savu klausītāju. Kamermūzikas vakari mani pašu izmainījuši ļoti stipri, esmu tuvāk iepazinies ar cilvēkiem, kuri meklē līdzīgu ceļu, kuru teikumiem ir radniecīgas jautājuma zīmes manējām. Šajā kamerkoncertu reizē, kas iezīmē šī posma noslēgumu, esmu gandarīts par iespēju atkal dalīties savos jaunatklājumos, taču, iespējams, vislielāko prieku man sagādā iespēja spēlēt ar savu māsu Tīnu, kura šoreiz piedalīsies visos koncertos Latvijā.»

Koncertā skanēs Deivida Lenga, Vladislava Nastavševa, Mārtiņa Brauna mūzika, dziesmas ar Viljama Batlera Jeitsa, Federiko Garsijas Lorkas, Agneses Krivades dzeju, Niko Mjūlija, Filipa Glāsa, Erika Satī klaviermūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi un improvizācijas.

Shipsea - Holy (A.Krivade/J.Šipkēvics) from Shipsea on Vimeo.

«Shipsea». Kamerkoncerts balsij, klavierēm un neredzamam korim

3., 4., 5., 6., maijs - K.K. fon Stricka Villa.

8. maijs - Vidzemes koncertzāle «Cēsis», Lielā zāle. Raunas iela 12, Cēsis

14. maijs - Durbes luterāņu baznīca. Skolas iela 1, Durbe

Koncertu sākums: 20:00

Ieeja no plkst. 19:00

Ieeja no 12 gadu vecuma

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu