«Auļi» un deju ansamblis «Vektors» rada jaunu kopdarbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dūdu un bungu mūzikas grupa «Auļi», sadarbojoties ar ģitāristu Kasparu Zemīti, dziedātāju Julgī Stalti un folkloras kopu «Trejasmens», izveidojuši tautasdziesmas «Salniņa» apdari, kurai horeogrāfiju veidojusi tautas deju ansambļa «Vektors» vadītāja Dagmāra Leja. Kā stāstīja «Auļu» vadītājs un skaņdarba aranžējuma autors Kaspars Bārbals, tautasdziesmu «Salniņa» viņš pirmo reizi dzirdējis folkloras draugu kopas «Skandinieki» izpildījumā un kopš tā laika ar nepacietību gaidījis iespēju ietērpt to bungu un dūdu mūzikas aranžējumā.

«Kā vēlāk noskaidrojām, Stalte šo dziesmu pasmēlusies Vairas Vīķes-Freibergas dziesmu kārtojumā «Saules balsi»,» sacīja Bārbals.

Savukārt «Vektora» vadītāja Leja klāstīja, ka sadarbība ar «Auļiem» gan no horeogrāfa, gan dejotājiem prasa lielu atbildību un meistarību, jo «Auļu» mūzika ir piesātināta, spēcīga un dramaturģiski daudzveidīga. Pēc horeogrāfes domām, strādājot pie kopdarba, ir izdevies radīt ko dvēseliski tīru un skaistu, balstot to latviešu tautas tradīcijās, bet vienlaikus izmantojot arī mūsdienīgāku ritmisko zīmējumu un kustību elementus.

Ņemot vērā to, ka tautasdziesma pierakstīta Kurzemes pusē, dziesmas video filmēts Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Kurzemes sētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu