Noklausies: «Mēs pārtiekam viens no otra» džeza aranžējumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats
References: API SITE

Tuvojoties jaunās soloprogrammas «Atspulgi» Latvijas turnejai, kas sāksies 19. februārī ar koncertu Ādažu Kultūras centrā, dziedātājs Daumants Kalniņš šonedēļ Latvijas Radio studijā ierakstījis savu versiju vienai no grupas «Pērkons» pazīstamākajiem hitiem – dziesmu «Mēs pārtiekam viens no otra» (aranžējuma autors – Mārcis Auziņš).

Dziesmas pirmatskaņojums notiks 23. janvārī Ventspils Olimpiskajā centrā, dziesmu aptaujas «Muzikālā banka 2015» noslēguma ceremonijā. Jāpiebilst, ka Daumants darbojās arī šīs aptaujas žūrijā, kas noteica aizvadītā gada vērtīgāko latviešu roka un popdziesmu.

«Leģendārās rokgrupas dziesmai «Mēs pārtiekam viens no otra», kuras skanējums daudziem atsauc atmiņā Atmodas laiku, protams, bija izaicinājums mainīt skanējumu, tuvinot to vairāk džeza mūzikai, vienlaikus nezaudējot oriģināla esenci,» atzīst Daumants Kalniņš, piebilstot – tas, kas uzdevumu padarīja vieglāku, ir dziesmas vārdi. «Šai dziesmai ir ļoti skaista Vika (Viktora Kalniņa) dzeja, kas ir pārlaicīga un tik spēcīga savā nozīmē, ka, manuprāt, spēj izturēt gan gadsimta maiņu, gan jaunās paaudzes mūziķu interpretāciju.»

«Nesen vinila platē klausījos Raimonda Paula dziesmu ciklu ar Dainas Avotiņas vārdiem, un man likās, ka tieši Daumants Kalniņš ir tas, kurš šo ciklu varētu ierakstīt tagad. Katrā gadījumā es viņu ļoti augstu vērtēju kā dziedātāju,» saka LNO solists Nauris Puntulis, kura izpildījumā dziesma «Mēs pārtiekam viens otra» astoņdesmitajos gados kļuva par īstu hitu. «Šķiet, tas bija vēl tikai aizvakar, kad Daumants kopā ar «Trim tenoriem» diskantā iedziedāja vienu no skaistākajām tautasdziesmu apdarēm «Saulīt vēlu vakarā». Nu viņš ir ķēries klāt šādām lietām,» turpina Nauris Puntulis, piebilstot – viņam šķistu ļoti interesanti noklausīties Daumanta versiju dziesmai, kas viņam pašam ir tik ļoti īpaša un kuru viņš joprojām ar prieku pats arī šad tad nodzied (piemēram, pagājušā gada augustā Ogrē notikušajā «Kulakova naktī»). «Līdz šim dzirdētās šīs dziesmas jaunās versijas bija ļoti attālinātas no oriģināla. Un man liekas, ka Daumanta versija varētu būt ļoti labs variants,» ir pārliecināts Nauris Puntulis.

Atgādinām, ka jau 19. februārī sākas jaunā un talantīgā dziedātāja Daumanta Kalniņa jaunās soloprogrammas «Atspulgi» Latvijas turneja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu