Noskaties! Līvi un Buks - «Pēdas uz palodzes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Pohevičs

Vārds «Līvi» latviešu mūzikas cienītājiem ir pazīstams jau 40 gadus, bet vārdu salikums «Līvi un Buks» ir jauna izpildītāju apvienība, kuras iniciators un līderis ir leģendārais mūziķis un dziesmu autors Ainars Virga, kurš ap sevi pulcinājis oriģinālos Līvus Guntaru Mucenieku (taustiņu instrumenti) un Vilni Krieviņu (bungas), papildus pieaicinot «The Hobos» un daudzu citu muzikālu projektu dalībnieku Mārtiņu Burkevicu (bass) un dziedātāju Jāni Buķeli, kurš jau labu laiku piedalās dažādos ar grupas «Līvi» dziesmām saistītos projektos.

Grupa jau sniegusi vairākus veiksmīgus un labi apmeklētus koncertus un ierakstījusi savu pirmo kopīgo dziesmu «Pēdas uz palodzes». Dziesmu autori ir tie paši, kas rakstījuši dziesmas vairākiem grupas «Līvi» albumiem, - Ainars Virga un Guntars Račs. Ieraksts veiks Ginta Stankeviča ierakstu studijā Rīgā, kur plānots veikt arī nākamo dziesmu ierakstus.

Ainars Virga: «Šī ir dziesma par grupu «Līvi», bet tajā ir daudz zemtekstu un katrs sapratīs to, ko vēlēsies. Dziesmu rakstīju, zinot, kas to izpildīs. Buks ir tas dziedātājs, ar kuru ir patiess prieks kopā uzstāties. Viņš ir īsts grupas dalībnieks. Par video runājot, man tādu nav daudz, bet kopā ar grupu jo īpaši maz. Šis ir viens no retajiem. Tā mums bija laba pieredze ar režisoru Robertu Vītolu, ar kuru mēs labi sapratāmies.»

Foto: Edgars Pohevičs

Jānis Buķelis: «Būt vienā grupā ar mūziķiem, kurus tu vienmēr esi uzskatījis par latviešu rokmūzikas leģendām, ir vairāk nekā fantastiski. Man tas ir kā spēlēt augstākajā līgā. Pats foršākais ir tas, ka viņi vis ir kārtīgi veči. Rock'n Roll! Sapņi piepildās.»

Guntars Mucenieks: «Man ir mazliet jocīga sajūta. Vai ir notikusi kaut kāda sirreāla transformācija? «Līvi» vienmēr pamanās būt kaut kādu notikumu priekšvakarā, vai vēstures rats būtu mūs novedis pie kāda jauna sākuma? To rādīs laiks. Cilvēcīgi man ir liels prieks un gods atkal atrasties uz vienas skatuves ar ne tik seniem cīņu biedriem.»

Video režisors, operators un bildes apstrādes autors ir Roberts Vītols (robyworks.com), asistēja Renārs Osītis. Gaismoja Artūrs Dzirne. Skaņoja Egils Mežs. Grimēja Olga Žuravļova. Video veidotāji saka paldies Bang.lv, Zigmundam Cīrulim un tiem liepājniekiem, kuri atsaucās un piedalījās filmēšanas procesā!

Šovakar «Līvi un Buks» kāps uz «Zelta Mikrofona» ceremonijas skatuves, lai izpildītu «Pēdas uz palodzes». Bet visus grupas «Līvi» fanus Ainars aicina uz LĪVIFEST un grupas «Līvi» 40 gadu jubilejas svinībām, kuras notiks 27. augustā koncertdārzā «Pūt, vējiņi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu