Šodien iznāk Gata Irbes projekta «Mesa» albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šodien, 24. maijā, ir iznācis Gata Irbes projekta «Mesa» pirmais studijas albums. Divu nedēļu laikā TVNET ekskluzīvi varēja sekot līdzi albuma dziesmu pirmatskaņojumiem, kad katru dienu tika atklāta viena dziesma. Šodien, simboliski iezīmējot albuma iznākšanas dienu, TVNET tiek atskaņota pēdējā dziesma no «MESA» pirmā studijas albuma – «Ardievas», kas ierakstīta kopā ar Vestardu Šimku, un dziesmai LR 1. studijā ir nofilmēta arī videoversija.

Albuma tapšanā ir piedalījušies arī vairāki viesmākslinieki – Jumprava, Igo, Vestards Šimkus, Agnese Rakovska un citi. Kopumā albums sastāv no 13 kompozīcijām.

Līdz albuma izziņošanai tika izdoti divi singli, kuru kopējais skatījums sasniedz jau teju 2 miljonu robežu, bet 10. maijā ar videoklipu tika izdots trešais singls «Laika pēdas», kurā piedalās Igo un Ieva Kerēvica un kuram jau ir vairāk nekā 150 000 skatījumu pirmajā nedēļā. Dziesmas videoklipā tika izmantoti arī viena no pasaulē labāko timelapse autoru – latvieša Kaspara Dalecka - Latvijas dabas un pilsētu timelapse videomateriāli. Klips tika demonstrēts arī jaudīgākajā kinozālē Austrumeiropā – Forum Cinemas kinoteātrī, zālē «Scape», lai atnākušie varētu sajust klipa 4K maksimālo kvalitāti uz lielā ekrāna, projicētu ar lāzeru.

11.maijā tika izziņota albuma labdarības kampaņa #MESARMESA un tika atklāta interneta vietne www.mesarmesa.lv, kurā līdz 24. maijam var iegūt albuma digitālo versiju apmaiņā pret ziedojumu (minimāli 10 EUR). Pilnīgi visi 100% iegūtie ienākumi ar organizācijas «Ziedot.lv» tehnisko un juridisko atbalstu tiek ziedoti bērnu ar kustību traucējumiem rehabilitācijai centrā «Poga». Palīdzības sniegšanai kopumā apzināti 94 bērni, un viena bērna rehabilitācija vidēji izmaksā 1700 eiro. Mājaslapā var sekot līdzi saziedotajam apjomam un bērnu skaitam, kam palīdzēts. Patlaban ir saziedoti jau vairāk nekā 9000 EUR, un jau 5 bērniem ir savākts nepieciešamais finansējums un ir nolikts laiks rehabilitācijas sākšanai.

«Es savu dzīvi nespēju iedomāties bez sporta un aktīvas kustības. Man ir ļoti grūti iztēloties, kā tas ir, ka spert vienu soli, bilst vai uzrakstīt vārdu kādam varētu būt grūts pārbaudījums. Es jūtos pateicīgs par to, ka varu palīdzēt kādam šādus pārbaudījumus pārvērst uzvarās un atdot daļiņu no sevis, lai kādam dzīvē uzspīdētu cerība izveseļoties. Un es gribētu aicināt visus apzināties savu veiksmi un dot tiem, kuriem varbūt nav paveicies tik daudz,» tā par šo kampaņu teic projekta autors Gatis Irbe.

Jāpiebilst, ka «Mesa» studijas albuma vāciņa noformējuma autors ir viens no mūsdienu izcilākajiem Latvijas gleznotājiem Paulis Postažs.

«Mesa» muzikālo žanru varētu nodēvēt kā paradoksu un pārdomu hiphopu žanra klasiskajā izpildījumā.

Albums no šodienas iegādājams mūzikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

www.mesarmesa.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu