STandART laiž klajā «Jāņugunis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa STandART publicējusi jaunu singlu – «Jāņugunis». Gluži kā iepriekšējie singli, tas lejuplādējams par brīvu vai apmaiņā pret ziedojumu jaunā albuma pabeigšanai grupas Bandcamp vietnē.

Dziesmā «Jāņugunis» izmantoti fragmenti no STandART 2012. gada koncerta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» un lietuviešu folkloras ansambļa «Bitula» (Kauņa) dziedājuma.

Grupa radusies 2002. gadā Jelgavā un izdevusi divus albumus – «Australia» un «Autumn News». STandART kodolu šobrīd veido Kalvis Kluburs un Mārtiņš Links, bet atsevišķās dziesmās piedalās arī grupas draugi. Mārtiņš pazīstams ar savu neofolka grupu «Ēnu kaleidoskops», kurā periodiski darbojies arī Kalvis un citi STandART ierakstos dzirdamie domubiedri. Singls «Jāņugunis» ņemts no STandART topošā albuma, kura ieraksts sadarbībā ar Sandri Savicki (Starring Two) un Kasparu Tobi (7 Synths, Dzelzs Vilks) tuvojas noslēgumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu