«Dabasu Durovys» ieraksta dziesmu ar Raiņa vārdiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Augšā zilā debess aiztur elpu,» tie ir Raiņa vārdi, kuriem muzikālu skanējumu piešķīrusi grupa «Dabasu Durovys». «Vislielākā cīņa cilvēkam ir jāizcīna ar sevi. Tā ir galvenā doma – gaužām vienkārši,» par jauno dziesmu «Augstumā» teic grupas solists un dziesmas mūzikas autors Arnis Slobožaņins.

Lai arī Raiņa dzeja parasti skan smagnēji, Arnis Slobožaņins atzīst, ka šis darbs atnācis pavisam dabiski un arī skanējums piemērots viegls un nepiespiests, bet vārdu vēstījums, kā jau Rainim, – dziļš. Turpinot runājošā klusuma tēmu, ko jau iezīmējušas gaidāmā albuma dziesmas «Šūpuļdziesma» un «Pādys», arī šajā stāsts ir par ceļiem, ko izvēlamies iet.

Jau augustā gaidāmais grupas ceturtais studijas albums un gadu desmits mudina raudzīties dziļāk sevī, atrast jaunus augstumus un ceļus.

Ierakstā piedalījās: Aleksandrs Tamans (bungas, marimba, metalofons), Laura Bicāne (akordeons), Romāns Sladzis (balss), Valdis Rundzāns (bass), Arnis Slobožaņins (balss, ģitāra).

Dziesmas ieraksts tapis Daugavpilī, Custom Rd studijā. Miksēja – Armands Treilihs. Videoklipa autors ir Ivars Utināns (Ivo Productions).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu