Folkroka grupa «Symbolic» izdod dziesmu «Mēnestiņis, karavīris»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Indars Vētrājs

Latvietība, piederība un atbildība par savu zemi, valsti un tās ļaudīm - šādas vērtības ir saklausāmas pašmāju folkroka grupas «Symbolic» jaunākajā skaņdarbā «Mēnestiņis, karavīris», kuru studijā «Lauska» ierakstījis «Auļu» līderis Kaspars Bārbals.

«Dainu vārdi, kas veido dziesmas saturisko vēstījumu, apliecina paļaušanos uz kārtību, uz to, ka dabas ritmi un likumi darbojas neatkarīgi no cilvēku iegribām. Dabā katrs pilda savu uzdevumu, katram ir savi «ieroči» un «sargi». Daina aicina arī cilvēku iekļauties dabiskajā ritumā, noteikumos, zināt un rīkoties saskaņā ar uzticētajiem uzdevumiem, kā arī turēt tīru un asu savu zobenu – karavīra simbolu. Arī mēs katrs esam savas dzīves karavīrs, kam jāprot turēt godā savu tikumu, dzīvi, attiecības, dzimtu, tautu un zemi. Zobens dainās aprakstīts kā karavīra likteņa zinātājs. No zobena kvalitātes, asuma un mākas rīkoties ar to atkarīga karavīra dzīve un dzīvība,» grupa raksta savā preses paziņojumā.

Šobrīd grupas dalībnieki ir Jānis Rage-Raģis (ģitāra), Lauris Aišpurs (ģitāra), Ģirts Blūms (bass), Ēriks Lizbovskis (bungas) un Uldis Kākulis (balss).

Ierakstā piedalījās arī Dina Liepa (kokle, stabule, balss) un Raimonds Blūms (bungas).

Grupas tuvākā uzstāšanās notiks starptautiskajā festivālā «Zobens un lemess».

www.symbolic.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu