Jaunā grupa «Ezeri» laiž klajā debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 15. jūlijā «Positivus» festivālā uz Dabas skatuves izskanēs projekta «Ezeri» debijas albuma «Ogle» prezentācijas koncerts. Uzstāšanās sākums ap 19:30.

«Ezeri» ir jauns un daudzsološs projekts no Rīgas, kuru jau ir paspējuši ievērot un atzinīgi novērtēt vairāki mūzikas jomas pārstāvji, nosaucot par vienu no šī gada nozīmīgākajiem notikumiem pašmāju mūzikā. «Ezeri» dibinātājs un idejas autors ir dziedātājs, ģitārists un producents Miķelis Putniņš. Miķelis apgalvo, ka «Ezeri» ir mūžīgi mainīgs projekts, kura mūzika neseko nekāda veida formulām - katrs skaņdarbs ir atšķirīgs gan formā, gan harmonijā. Mūziku ir ietekmējuši visdažādākie žanri - no eksperimentālas elektronikas līdz pat folkam, prātā paturot frī-džeza iedvesomojošo estētiku.

Savu darbību «Ezeri» uzsāka 2016. gadā ar solo koncertiem Itālijā, dziesmas «izģērbojot» līdz pašam kaulam - elektriskajai ģitārai un balsij, taču šobrīd, ar bundzinieka Krišjāņa Bremša un basģitārista Kristiana Priekuļa dalību, grupa jau ir kļuvusi par trio. Lai gan šobrīd koncerti ir akustiski, atstājot elektronikas pusi mājās, trio to kompensē ar entuziastiskām un emocionālām performancēm. «Ezeri» mērķis ir radīt darbus, kas pēta popmūzikas mežonīgo pusi, dodot klausītājām skaņu telpu, kurā ienirt un pazust.

Debijas albums «Ogle» ir tapis vairāk nekā gadu, un ierakstīts vairākās studijās Vīnē, Ķečos un Rīgā. Īpašais albuma noformējums ir tapis sadarbībā ar mākslinieci Esteri Betiju Grāveri. Gandrīz visu dziesmu mūzikas un tekstu autors ir projekta līderis Miķelis Putniņš. Grupa ir paspējusi izdot arī savu pirmo singlu «Old Hands». Tam par godu ir arī tapis īpašs videonoformējums, kura autors ir režisors Kristaps Lejiņš.

Festivāla laikā būs iespēja iegādāties grupas albumu par draudzīgu cenu - 7 EUR.

Debijas albums būs pieejams no 15. jūlija grupas bandcamp lapā, kā arī Spotify, Deezer un citās mūzikas straumēšanas vietnēs.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu