Tapusi jestra kantri dziesmiņa par ekonomisko krīzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kantrifolka grupa «Sābri» no Kārsavas novada Salnavas piedāvā noklausīties dziesmu «Cirvja kāta zupa», kurai tapis arī videoklips.

Dziesmas autors, grupas līderis un kantri stila ģitāras virtuozs Māris Geidāns stāsta, ka dziesma sacerēta pirms vairākiem gadiem, valstī iestājoties ekonomiskajai krīzei. Iedvesmu vārdiem Māris smēlies no Latviešu tautas pasakas par «cirvja kāta zupu», kura vēstī, ka zinot pāris viltību, var apmānīt skopu saimnieci, un sagatavot labu maltīti - galvenais iesākt. Sastopoties ar situāciju, kad Māra skolotāja alga tikusi samazināta uz pusi, šī pasakas mācība bija aktīvi jāpielieto.

Simboliski atskatoties uz piedzīvoto, nu ir tapis arī dziesmas ieraksts un video.

«Veidojot dziesmas aranžējumu vēlējāmies piedot tai autentisku un maksimāli «dzīvu» kantri skanējumu, jo tieši šī mūzika jaunībā uzrunājusi visvairāk,» tā par dziesmas stila izvēli saka nu jau pusmūžā esošie grupas dalībnieki.

Grupā muzicē: Māris Geidāns (ģitāra, balss), Aivars Zeiļuks (bungas), Elvīra Bleive (akorodeons, balss), Antons Golubevs (bass), Aija Jurāne (balss)

Dziesma ierakstīta skaņu ierakstu studijā «Bozova», miksēja Uģis Vilcāns. Video veidoja Ivars Utināns (IVO productions). Klipā piedalās grupas «Sābri» muzikanti un Mežvidu līnījdejotāju grupa «Čili-Čača»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu