Anša Ataola Bērziņa otrā trimdas dziesma – «Tēte pa skaipam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Ansim Ataolam Bērziņam, kurš pazīstams kā folkloras kapelas «Maskačkas spēlmaņi» vadītājs, iznākusi jauna politiskās emigrācijas dziesma «Tēte pa skaipam». Bērziņš, kurš par savu principiālo nostāju t.s. 13. janvāra lietas tiesas procesā šobrīd tiek politiski vajāts (atbilstoši netaisnam un Satversmē paģērētajām tiesībām uz taisnīgu tiesu neatbilstošam spriedumam Ansi grib ielikt cietumā uz gadu un 8 mēnešiem) un tālab jau piecus mēnešus nevar atgriezties Latvijā, sācis izplatīt savu jauno dziesmu «Tēte pa skaipam».

Latvijas Republikas varas iestāžu rīcības rezultātā cieš ne tikai pats Ansis, bet arī tuvinieki, visvairāk – sieva un bērni. Šī dziesma veltīta jaunākajai meitai Krescentijai, kura vēl ir par mazu, lai saprastu, kāpēc tētis nevar pie viņas atbraukt.

Atgādinām, ka līdz ar pirmās trimdas dziesmas – «Ne dzīvs, ne miris» – iznākšanu tiešās demokrātijas portālā change.org sākta parakstu vākšana, pieprasot atcelt netaisno spriedumu un cietumsodu A.A.Bērziņam.

Paraksties šeit:

Šobrīd savākti jau vairāk nekā tūkstotis parakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu