Marija Naumova gatavo albumu, laiž klajā jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Svetlana Hačaturova

Dziedātāja Marija Naumova pēc vairāku gadu pārtraukuma sākusi strādāt ar jaunām dziesmām, kas tiks apkopotas jaunā albumā, kurš dienas gaismu ieraudzīs šā gada rudenī.

Oriģināldziesmu albums ir sadarbības projekts starp Latviju un Franciju. Albuma dziesmu vārdus rakstījuši izcili latviešu dzejnieki - Jānis Peters un Kārlis Vērdiņš, savukārt mūziku komponējis Sebastjens Žinjo (Sébastien Giniaux) - ģitāras spēles virtuozs, čellists, mākslinieks un viens no labākajiem manuša (manouch) jeb franču džeza stila ģitāristiem pasaulē.

Albuma muzikālais pavadījums ierakstīts Parīzes ierakstu studijā «Midlive», vairāk pazīstamā kā «Vogue» studija ar 60 gadu veiksmīgas darbības vēsturi. Ierakstā piedalījušies lieliski franču mūziķi, to starpā Sebastjens Žinjo un Samī Duso (Samy Daussat), kas Latvijas publikai ir pazīstami no Marijas iepriekšējiem projektiem «Romani Rat» un «Pusnakts Parīzē», franču talantīgais vijolnieks Matiass Levi (Mathias Levy), virtuozs džeza vijolnieks, kurš plūcis laurus vairākos starptautiskos konkursos, Francijā populārais džeza pianists Lorents Epstei (Laurent Epstei), brīnumainā, jaunā akordeoniste Merila Abasa (Maryll Abbas) un citi.

Topošajā albumā «Uz ilūziju tilta» būs 10 jaunas oriģinālkompozīcijas, no kurām pirmā dziesma «Vasaras nakts» (vārdu autors Kārlis Vērdiņš, mūzikas autors Sebastjens Žinjo).

Marija savas muzikālās karjeras laikā uzkrājusi lielu pieredzi,veidojot jaunas koncertprogrammas, līdz ar to attīstot gan vokālās dotības, gan paplašinot zināšanu horizontu, ar ko vēlas dalīties ar klausītājiem. Marija Naumova pēdējo četru gadu laikā apbraukājusi Latviju, sniedzot 40 koncertu programmu «Pusnakts Parīzē». 2013. un 2014. gadā dziedātāja mūs pārsteidza pavisam neierastā veidolā programmā «Romani Rat» (Čigānu nakts), pulcējot uz skatuves profesionālus māksliniekus no piecām valstīm. Marija savas profesionālās darbības laikā sevi ir apliecinājusi kā mākslinieci ar augstu kvalitātes standartu, iemantojusi savu skatītāju un klausītāju mīlestību, par ko liecina pilnās koncertzāles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu