«Carnival Youth» izdod jaunu singlu un videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 16. septembrī, latviešu indīroka grupa «Carnival Youth» publisko trešo singlu «Seagulls On Bicycles» no apvienības otrā studijas albuma «Propeller», kas tika izdots šā gada aprīlī, kā arī dziesmas videoklipu.

«Carnival Youth» piedalās pirmajā mūzikas industrijas konferencē – festivālā Amerikas Savienotajās Valstīs.

Ideja dziesmai «Seagulls On Bicycles» aizgūta no amerikāņu mākslinieka Marka Džonsa zīmējuma, kura absurda stilā ieturētais paraksts «It’s amazing we’re able to get through the day, without seagulls on bicycles, leading the way» («Apbrīnojami, ka spējam nodzīvot dienu bez kaijām uz velosipēdiem, kas norāda ceļu») kalpojis par pamatu dziesmas tekstam.

šeit:

Vasaras vidū jaunajam singlam tapis arī videoklips, kas veidots sadarbībā ar spāņu fotogrāfi AnaHell. Viņas fotogrāfiju sērijas «Secret Friends» («Slepenie draugi») varoņi iemantojuši galvenās lomas dziesmas video, kas filmēts Siguldā. Māksliniece piedalījās arī tapšanas procesā Siguldā un ir klipa mākslinieciskā redaktore, klipa režisors ir Jurgstulajstus, operators – Jānis Eglītis, bet montāžas režisors – Juris Matuzelis. Videoklips tapis sadarbībā ar Siguldas novada domi.

Jaunā singla un videoklipa iznākšana iezīmē grupas jaunākā albuma «Propeller» turnejas otro daļu. Šobrīd grupa sniedz savus pirmos koncertus Ņujorkā, ASV, mūzikas industrijas konferencē - festivālā «Mondo.NYC». Brauciens notiek sadarbībā ar Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un VKKF .

Atgriežoties no ASV grupa dosies koncertēt Vācijā, Luksemburgā, Lielbritānijā, Beļģijā, Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Latvijas koncerttūre gaidāma novembrī un grupa uzstāsies – 3. novembrī Cēsīs, 4. novembrī Jelgavā, 11. novembrī Rēzeknē, 12. novembrī Valmierā, 17. novembrī Ventspilī, 19. novembrī Liepājā un 26. novembrī Rīgā, Palladium. Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu Servisa kasēs un internetā un eKase.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu