Reperis Misters piedāvā jaunu dziesmu folk-hiphopa stilā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Hiphopa mākslinieks Misters klausītāju vērtējumam nodod jaunu dziesmu un video «Pēdējais cīnītājs». Skaņdarbs veidots folk-hiphopa stilā.

«Esmu repa mūzikas lauciņā darbojies jau zināmu laiku un mūzikā vēlējos meklēt kādu jaunu, līdz šim nedzirdētu skanējumu. Globālā mērogā hiphopa mūzika kļūst arvien sintētiskāka un primitīvāka. Šīm tendencēm cenšas līdzi skriet arī vairāki pašmāju izpildītāji. Es izvēlējos iet pretējo ceļu un skanējumā izmantot kaut ko, kas ir unikāls tieši mums šeit Latvijā - kā saka, vietējo mantu,» savu muzikālo redzējumu skaidro Misters.

«Pēdējais cīnītājs» ir pirmais skaņdarbs no topošā Mistera albuma, kurš būs ieturēts folk-hiphopa skanējumā. Plānots, ka tas dienas gaismu ieraudzīs nākamā gada vidū. Tā radīšanā liels nopelns ir folkloras kopas «Vilkači» vadītājam Edgaram Zilbertam, kurš komponē mūziku, kā arī producentam Noitro, kurš strādā pie folkloras savienošanas ar moderniem mūzikas ritmiem un skaņām.

Dziesmas videoklipā tiek sekots līdzi kāda senā cīnītāja gaitām, kurā viņš risina dažādus pārbaudījumus, ar ko sastopas savā ceļā. Ceļa gaitā cīnītājs pazaudē vai atsakās no virknes sava bruņojuma, kas simbolizē garīgo transformāciju no kaujinieciskām jūtām uz vēlmi atgriezties mājās un atrast iekšējo mieru.

Video - Raivo Freimanis un Jānis Šķesteris.

Cīnītāju atveido Toms Stūrītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu