«Raxtu Raxti» atdzīvina pazīstamo melodiju no kinofilmas «Sprīdītis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties vienam no gada nozīmīgākajiem notikumiem – Latvijas svētku lielkoncertam Ķīpsalas hallē 18. novembrī, muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» ierakstījusi un klausītāju vērtējumam nodod jaunu versiju par pazīstamo «Meža mātes dziesmu» no klasiskās kinofilmas «Sprīdītis».

Agrāk vien filmā dzirdētā dziesma tagad pieejama jaunā «Raxtu Raxtu» aranžējumā, kur labi pazīstamā Imanta Kalniņa melodija un Māras Zālītes teksts satiekas ar laikmetīgu «pasaules mūzikas» skanējumu.

Lai arī saistīta ar notikumiem 1985. gada kinofilmā «Sprīdītis», dziesma ne vien atsauc atmiņā tās noskaņu, bet ir arī tekstuāli aktuāla šodien. It īpaši 18. novembra svētku priekšvakarā.

Dziesmas ieraksts tapis «Raxtu Raxtu» mūziķu izpildījumā un aranžējumā, dziedot gan Kristīnei Kārklei, gan Martam Kristiānam Kalniņam.

Dziesmas atskaņojums koncertā pirmo reizi notiks «Raxtu Raxtu» Latvijas svētku lielkoncertos, kas Ķīpsalas hallē notiks 18. novembrī plkst. 14.00 un 18.00.

Līdztekus koncerta programmā skanēs gan jaunas «Raxtu Raxtu» versijas par pazīstamām latviešu mūzikas un tautas mūzikas tēmām, gan šogad tapušas Imanta Kalniņa dziesmas un pašu grupas dalībnieku skaņdarbi tautiskās noskaņās.

Ieturot veiksmīgo iepriekšējo gadu tradīciju, kopā ar «Raxtu Raxtu» mūziķiem uzstāsies arī dūdu un bungu grupa «Auļi».

Īpaši patriotiskas un kopības sajūtu rosinošas noskaņas sagaidāmas koncerta noslēguma daļā, kad iecerēta vērienīga sadziedāšanās ar publiku.

«Raxtu Raxti» ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu.

Grupā muzicē pieredzes bagāti mūziķi: Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Biļetes uz koncertiem šobrīd vēl iegādājamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu