Rick Feds publisko skaņdarbu no gaidāmā EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju multiinstrumentālists un mūzikas producents Rihards Fedotovs, pazīstams kā Rick Feds, atrodas jaunrades periodā, apgūstot jaunus instrumentus un tehnoloģiju piedāvātās iespējas radīt mūziku. Pirmo ieskatu mūziķa topošajā mazalbumā (EP) dod skaņdarbs «InMaDRims pt.2».

Skaņdarbs tapis mūziķa studijā, kur lielu lomu spēlē viņa analogo sintezatoru virtuve un dažādas producenta veidotas skaņas.

«Daudzas ikdienišķas skaņas dzirdu kā ritmus, ritmiskas melodijas un iedvesmojos no šiem tembriem,» viņš saka. «Tāpēc arī studijā bieži ierakstu dažādas sadzīves priekšmetu skaņas: papīru plīstam, ūdeni, stiklus, sievietes čukstus un lūpu skaņas. Dažreiz no šīm skaņām veidoju melodijas, citreiz tās ir par pamatu bungu vai basa partijām. Procesa sākumā nekas nekad nav skaidrs par to, kas var sanākt. Un tieši tāpēc eksperimentēšana ir mana mīļākā daļa!»

«Satiekot bijušos biedrus, viņi brīnās, kā es spēju atstāt bungas malā, ja neskaitāmus gadus to vien darījis, kā 8 līdz 15 stundām dienā strādājis pie savas spēles, taču es par to nesatraucos. Tas bija milzīgs tehniskās attīstības posms, kurš šobrīd ir pāraudzis spēlē uz sempleriem un bītu veidošanā. Mūzika un citi cilvēka mākslinieciskā izpausmes veidi ir kā pastāvīgi augošs organisms, kuram ir jāmainās un jātransformējas, lai tas nesatrūdētu un nestāvētu uz vietas,» uzskata Rick Feds.

«InMaDRims pt.2» mūziķis kopā ar videomākslinieku Mārtiņu Dāboliņu ir radījis interaktīvu, audiovizuālu performanci , kas aizceļojusi pāri Latvijas robežām gan dzīvā priekšnesuma veidā, gan tiek aktīvi skatīts kā video materiāls sociālajā vietnē Facebook. Video atzinīgi novērtējuši starp mūzikas ierakstu programmu izstrādātājiem vadošā kompānija Ableton, kā arī elektorniskās mūzikas izpildītāja Reičela Klaudio (Rachel Claudio) un dažādi pasaules forumi, tajā skaitā Loft Music Academy, Antifona Music Academy, Gamma Music Institute un citi.

www.facebook.com/RickFedsBeats

Rick Feds mūzikas radīšanā izmanto Ableton programmu un sempleri Ableton PUSH, kas mūziķim dod iespēju vēl precīzāk realizēt savas radošās ieceres: «Jūtos spēcīgākais tieši tehniskā spēlē uz sampleriem, taču patstāvīgi attīstu arī savas producenta iemaņas, kas ir ļoti būtiskas komponējot. Divreiz nedēļā tiekos ar savu treneri jeb tehnisko atbalstu Dmitriju Odinoku, Latvijas Ableton speciālistu un skaņas skolas vadītāju, kurš arī miksēja un māsterēja «InMaDRims pt.2». Kopā strādājam pie tā, lai manam radošajam prātam nebūtu nekādu aizturu un barjeru.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu