Reiks aicina Latvijas iedzīvotājus uzticēties tam augstākajam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šodien, Lāčplēša dienā, gatavojoties Latvijas valsts 98. neatkarības proklamēšanas gadadienai, dueta «Olas» reperis Reiks nodod klausītājiem savai dzimtenei veltītu dziesmu un video «#ParLatviju», kurā aicina Latvijas iedzīvotājus «uzticēties tam augstākajam, kas mūs radījis».

Dziesmā Reiks aicina latviešus, kuri devušies dzīves gaitās svešzemē, atgriezties dzimtenē, un tos, kuri ir Latvijā, būt vienotiem. Videoklipā redzami gleznaini Rīgas skati un Brīvības piemineklis no putna lidojuma, Cēsu pilsdrupas, tautas deju kolektīva uzvedums, iefilmēti kadri Rīgas pilī un studijā, kurā tapusi un ierakstīta jaunā dziesma, kā arī iekļauti arhīva video ar vēsturiskiem kadriem.

«Latvieši pamet Latviju, jo nespēj izdzīvot ar tiem līdzekļiem, ko saņem šeit, ir grūti uzturēt bērnus un ģimeni. Iedzīvotāju mirstība krietni pārspēj dzimstību. Rodas jautājums - kas notiks ar latviešu tautu pēc 100 gadiem? Varbūt es viens neko nemainīšu šajā valstī, bet mani dzirdēs ļoti daudz cilvēku, ar kuriem kopā tiešām varam ko mainīt! Mums ir jābūt vienotiem, jāpalīdz līdzcilvēkiem un kopā jāveicina mūsu valsts attīstība un izaugsme.

Tieši tādēļ vēlos uzrunāt tos, kuri visvairāk to spēj ietekmēt! Es vēlos, lai cilvēki Latvijā ir laimīgi, lai latviešu tauta plaukst un mēs visi dalāmies šajā priekā, nevis ēdam viens otru nost. Šeit mēs piedzimām, šeit mēs izaugām, un šī ir mūsu zeme! Dažādos laikos visdažādākās varas ir vēlējušās mums to atņemt, tāpēc būsim stipri un vienoti šodien - gluži kā Latvijas brīvības cīņās. Par godu Lāčplēša dienai - par Latviju!» Tā Reiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu