Bērnu popgrupa «Nando» izdos pirmo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. novembrī plkst. 15 muzikāli izklaidējošā atpūtas klubā «9. vilnis» (Rīgā, Kungu ielā 8) tiks prezentēts meiteņu popgrupas "Nando" pirmais albums "Mamma mani apēdīs". Piedāvājam noklausīties pirmo vēstnesi no albuma - dziesmu "Saulesbrilles", kuras ierakstā piedalījies reperis Reiks.

«Nando» ir jauniešu popgrupa piecu meiteņu sastāvā, kas darbojas muzikālās pedagoģes, džeza mūzikas dziedātājas Rūtas Dūdumas vadībā. Nemainīgā sastāvā meitenes dzied kopā jau astoto gadu. Pēdējā gada laikā «Nando» ieguvusi visas iespējamās augstākās godalgas prestižākajos Latvijas jauno vokālistu konkursos. Jau četru gadu garumā grupai izveidojusies cieša sadarbība ar tērpu mākslinieci Elitu Patmalnieci, kura rūpējas par meiteņu skaistajiem skatuves tērpiem.

Visu 12 jaunā albuma dziesmu autori ir komponists un vokālās grupas «Framest» vadītājs Jānis Ķirsis un dzejnieks Guntars Račs, kuram šī ir pirmā sadarbība ar šo kolektīvu.

«Vislielākais prieks un gandarījums man kā pedagogam ir redzēt, ka meitenēm pašām patīk tas, ko viņas dara. Un vēl - kā viņas muzikāli aug un attīstās. Sākot darbu pie diska materiāla, kopā sapratām, ka iznākums būs mūsdienīgs, ne vairs bērnišķīgs un pilns ar lipīgiem hitiem! Klausos un priecājos!» tā Rūta Dūduma.

Jānis Ķirsis: «Šķiet, ir sanācis lielisks albums ar 12 spilgtiem, krāsainiem Guntara Rača dzejoļiem talantīgo «Nando» meiteņu izpildījumā. Esmu gandarīts par padarīto un priecīgs par to, ka latviešu mūzikā ir jauns albums jauniešiem.»

Guntars Račs: «Man tā bija pilnīgi jauna pieredze. Ar Jāni kopā dziesmas jau biju rakstījis, bet ne tādai jauniešu popgrupai, kāda ir «Nando». Te vairs nederēja dziesmiņas par zaķīšiem un kaķīšiem, te bija jāskatās, kas ir aktuāls jauniešiem «Nando» meiteņu vecumā. Man pašam ir mājās ir šāds «tīneidžeris», un man bija kur smelties idejas. Domāju, ka ir izdevies interesanti. Īpašu krāsu tam visam dod viesmākslinieki. Paldies viņiem, ir prieks būt vienā projektā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu