«Sus dungo» piedāvā jaunu video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Meiteņu indīfolka apvienība «Sus dungo» laidusi klajā jaunu dziesmu latviešu valodā «Gaidi mani», kas ir tituldziesma Latvijas Kultūras akadēmijas absolventa Pētera Rozīša režisētai īsfilmai «Paldies, vecais» (2016). Dziesmas klipā izmantoti kadri no minētās īsfilmas.

Kā vēsta grupa, filmas režisors, vēloties savai melnajai komēdijai «gaišu» oriģinālmūziku, uzrunājis grupas «Sus dungo» dalībnieces, un sadarbības rezultātā radās šis ieraksts.

Pirmais jokojoties tapa dziesmas lipīgais piedziedājums, ko grupas akordeoniste Liene Grosa nospēlēja grupas dalībniecēm kādā no Latvijas Nacionālā teātra «Kabarē» izrādes starplaikiem, kurā grupa pārstāvēja orķestra lomu. Neatkarīgi no piedziedājuma diezgan ātri pēc īsfilmas noskatīšanās grupas flautiste Elizabete Balčus sarakstīja tekstu un mūziku dziesmas pantiņiem. Saliekot idejas kopā, radās dziesma, kuru tālāk visas grupas dalībnieces kopīgi aranžēja ar sev pieejamo instrumentu klāstu. Kopā spēlējot attīstījās vienkārša, enerģiska un pozitīva filmas tituldziesma, kas bija galvenie uzstādījumi no režisora puses. Dziesma tālāk diezgan raiti tika ieskaņota «Ierakstu mājā» sadarbībā ar Jāni Eglīti. Dziesmas māsters tapis Austrālijā, sadarbībā ar Ben Lustig.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu