Jauns vārds mūzikā: Latviešu izcelsmes angliete Maria Emilia

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ritvars Stankevičs

Maria Emilia ir septiņpadsmit gadus jauna latviešu izcelsmes dziesmu autore un izpildītāja, kas dzimusi un uzaugusi Londonā. Maria jau vairākus gadus pati sacer savas dziesmas un publicē tās savos sociālo tīklu profilos, kā arī uzstājas dažādos nelielos pasākumos Lielbritānijā.

Pagājušajā vasarā, kad meitene viesojās savas mātes dzimtajā pusē, aizsākās sadarbība ar ierakstu kompāniju «Mikrofona ieraksti», kas piedāvāja izmēģināt spēkus ierakstu studijā, un tagad, pateicoties sadarbībai ar studijas producentu Gintu Stankeviču, ir tapusi pirmā oficiāli publicētā dziesma «Doll Eyes», kas no 23. janvāra būs pieejama mūzikas straumēšanas un lejupielādes portālos visā pasaulē. Dziesmas ierakstā piedalījies arī ģitārists Rihards Lībietis.

«Dziesma «Doll Eyes» savā ziņā nedaudz izsmejoša «mīlas dziesma». Es pati, būdama vēl tīņa vecumā, neesmu pieredzējusi daudzas lietas un apmātības, tāpēc šī dziesma ir mans protests pret to, ko vēl nezinu. Vēlējos, lai tā skan kā «sadcore» mūzika, ar samtainu skaņu un nedaudz psihedēlisku ģitāru, bet lai visu kopā vieno vecmodīgs (vintage) skanējums. Darbs studijā bija lielisks, un mūsu sadarbība ar Gintu bija ļoti viegla un auglīga. Tieši viņš palīdzēja man atrast tās skaņas, kuras līdz šim bija skanējušas tikai manā galvā. Paldies arī Rihardam. Es esmu ļoti apmierināta ar rezultātu un ar nepacietību gaidu, kādas būs manu klausītāju atsauksmes,» komentē Maria Emilia.

Dziesmas videorežisors ir Sabb Adams un tas ir filmēts Londonā. Maria Emilia: «Arī video ir apzināti veidots vecmodīgs. Mani ļoti aizrauj šāda veida attēls un video filmēšanas stilistika.»

Maria Emilia studijā Rīgā
Maria Emilia studijā Rīgā Foto: Ritvars Stankevičs
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu