«Ūdris & Balode» publicē jaunu kompozīciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Vīra un sievas grupas «Ūdris & Balode» dziesmu «Klusumā» publicēt bija paredzēts jau pirms gada – 2016. gada janvārī, bet grupas plānus izjauca nelaimes gadījums, kurā cieta Rolands Balodis-Ūdris (Ūdrītis). «Lai arī dziesma plašākam klausītāju lokam tiek publiskota tagad, tai aiz muguras ir sarežģīts stāsts. Dziesmas ieraksts tika pabeigts grupas tuva drauga «The Hobos» basģitārista Mārtiņa Burkevica skaņu ierakstu studijā tikai dažas dienas pirms liktenīgās avārijas. Ilgu laiku Ūdris atradās uz dzīvības un nāves robežas. Ar šo ierakstīto skaņdarbu centos pamodināt Ūdri no komas reanimācijā un lūdzos, lai Ūdris paliktu dzīvs,» stāsta Ūdrīša sieva Ilona Balode-Ūdre (Balode).

Ūdris izdzīvoja. Tagad šai dziesmai ir apritējis vairāk nekā gads. Kā min Balode, daudz kas esot mainījies. Grupa šobrīd nekoncertē, jo Ūdris turpina cīnīties ar smagām nelaimes gadījuma sekām. Pagaidām par dziedāšanu un ģitāras spēlēšanu uz kādu laiku Ūdris vēl var aizmirst, bet Balode tic uz to labāko.

Dziesma «Klusumā» ir īpaša. Tā ir arī aizsākums jaunam dziesmu ciklam – ar aizsaulē aizgājušā Ventspils dzejnieka Rūdolfa Liedaga kaislīgo un skaudro dzeju. Mūzikas autors ir Rolands Balodis-Ūdris, kā viesmākslinieks piedalījies grupas draugs, pianists un komponists Andris Jansons, kura saknes, tāpat kā Balodei, iestiepjas Ventspilī.

Ūdris & Balode
Ūdris & Balode Foto: Publicitātes foto

Dziesma tapusi ar AKKA/LAA piešķirto stipendiju jaunu darbu radīšanai.

Grupa «Ūdris & Balode» aizsāka savu darbību 2010. gadā, kad mākslinieku pāris Ūdris un Balode presē plaši atspoguļotajā ceļojumā ar stopiem no Rīgas uz Pekinu sāka muzicēt kopā uz ielām. Atgriezušies Latvijā, viņi nodibināja grupu «Ūdris & Balode».

Grupas sastāvs kopš sākotnes ir bijis nemainīgs. Ģitāra – Ivars Jercums, bass – Norberts Skraucis, bungas – Artis Orubs. Kā arī Ūdris (balss, mūzika, vārdi) un Balode (balss, akordeons, mutes harmoņikas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu