Noklausies pirmo etnomūzikas izlases «Sviests» vēstnesi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2017. gada vasarā izdevniecība «Lauska» laidīs klajā jau 7. etnomūzikas izlasi «Sviests». Darbs pie izlases norit pilnā sparā, bet pašā ziemas spelgonī izdevniecība piedāvā noklausīties pirmo izlases skaņdarbu – grupas «Rāva» dziesmu «Sniegi sniga».

Dziesmas «Sniegi sniga» melodija saglabāta oriģināla pēc Emiļa Melngaiļa pieraksta no 1931. gada, kad to viņam teica Paulīna Setkavska Rubeņos.

Grupa «Rāva» dibināta 2014. gadā Rīgā. Nosaukums apzīmē purva tumšo ūdeni. Grupa darbojas «dark traditional» žanrā, kurā latviešu tradicionālās mūzikas materiālam, kas saglabāts tuvu pirmavotam, pievienoti dažādi instrumenti un efekti, piešķirot tam tumšāku nokrāsu. Grupa ir uzstājusies uz dažādām skatuvēm, t.sk. arī smagā metāla un folkmūzikas festivālā «Kilkim Žaibu 2015» Lietuvā un 2016. gadā festivālā «Laba Daba».

«Sniegi sniga» ierakstā piedalījās Ilze Ceļmillere, Toms Ceļmillers un Viesturs Āboltiņš. Ieraksts veikts studijā «Hodila Records» Ģirta Laumaņa vadībā.

Etnoizlasi «Sviests 7» ieskandinās šāgada 10. jūnijā Valmiermuižā, sarīkojuma «Saulgriezis» ietvaros uz «Sviesta» skatuves.

Etnoizlase top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu