«The Pink Elephant» un kora «Kamēr» dalībnieki publicē video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Grupa «The Pink Elephant» sadarbībā ar kora «Kamēr» kora dalībniekiem un režisoru Aleksandru Okonovu radījusi neparastu un radošu mūzikas video klipu. Dzīvais izpildījums tika iemūžināts Vāgnera zālē un ir unikāls piemērs mūsdienu mūzikas daudzveidībai Latvijā. Vērts pieminēt, ka dziesma «Augmented Space Exploder» ir pirmais publiski pieejamais ieraksts no grupas otrā albuma «Cassette Concert».

Par dziesmu no grupas

Dziesmas noskaņa veidota tumša un velkoša, radot nebeidzamu ilgu sajūtu. Šī ir dziesma par ziemu, par to, kāda sajūta pārņem, kad lielāko dienas daļu jāpavada tumsā, vientulībā un slēpjoties no aukstuma. Tai pat laikā, tā ir arī uzmundrinoša, tas ir tas spirgtais aukstums, kas līdz kaulam saldē un liek neviļus kustēties, darboties un, galu galā, pārdzīvot šos ziemas mēnešus.

Videoklips tika uzņemts ar 14 statiskām kamerām, un sniedz nebijušu ieskatu mākslinieku dzīvajā izpildījumā no visdažādākajiem skatupunktiem. Projekts sevī vieno «Kamēr» koristu lirisko dziedājumu, režisora Aleksandra Okonova radošo vīziju un grupas plašo skanējumu. «Tā kā Kasetes Koncerts tika izdots analogā formātā - kasetes veidā -, izdomājām, ka arī video vajadzētu būt pēc iespējas tuvākam šai idejai, tādēļ filmējām tāpat kā ierakstījām - vienā piegājienā jeb «dzīvajā»,» tā par videoklipa tapšanu stāsta grupas solists un ģitārists Edvards Broders. «Lielu paldies arī jāsaka Tēlniecības Kvadrenniālei, kas mums atļāva uz vienu dienu ieņemt šīs telpas, kamēr izstāde vēl tika gatavota. Bez viņu atbalsta, iespējams, mēs vēl ilgi būtu iestrēguši ideālās vietas meklējumos.»

Par Kasetes Koncertu un ceļojošajām kasetēm

Pirms nepilna gada grupa laida klajā savu otro albumu, kas tika izdots tikai kasetēs ar nosaukumu Cassette Concert. Starp grupas līdzjutējiem klīst baumas, ka tas ir kā deviņdesmitajos, pieprasījums pēc kasetēm ir lielāks nekā piedāvājums. Kasetes Koncerta oriģinālums slēpjas tajā, ka izdotas kopumā tikai 20 kasetes, kas tika nodotas grupas faniem, lai vēlāk varētu ceļot no «rokas rokā». Kasešu ceļojumam var sekot līdzi grupas Instagram kontā vai meklējot tēmturi #casetteconcert.

Kas sagaidāms nākotnē?

Par grupas tālākajiem plāniem izsakās basģitārists Alberts Levics: «Grupas plānos ietilpst jauna materiāla radīšana un profesionālās darbības noslīpēšana. Grupas galvenais mērķis ir lielāku skatuvju iekarošana. Vēl gribētos izveidot neaizmirstamu šovu, ne raķetes un brīnumsveces, bet gan ko īpašu - kaut ko tādu, kas liktu skatītājiem pazaudēt laika un telpas sajūtu."

Jāpiebilst, ka grupa tuvākajā laikā plāno izlaist vēl vienu videoklipu kādai no albuma Cassette Concert dziesmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu