«Mona De Bo» publisko jaunu ierakstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksperimentālās mūzikas duets «Mona De Bo» publisko fragmentu no sava jaunā ieraksta «Kur ir šeit?». Ierakstu dubultā vinila platē limitētā tirāžā izdod «I Love You Records». Skaņu plate tiks atvērta koncertā 11. martā Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā.

«Kur ir šeit?» ir 84 minūtes garš skaņdarbs ģitārai, harmonijam un bungām. Skaņdarbs ierakstīts Tilžas luterāņu baznīcā aizpagājušajā vasarā, kad duets brauca pa Latviju un veica lauka ierakstus akustiski dažādās telpās. Skaņdarbs ieturēts agrīnā minimālisma tradīcijā, īpaši iedvesmojusies no La Monte Janga (La Monte Young) un Tonija Konrāda (Tony Conrad). Ieraksts tapis Ģirta Laumaņa (Lomika) vadībā.

Edgars Eihmanis: «Baznīcā izmēģinājām un fiksējām jaunus muzikālus skatpunktus – spēlējām ar dinamiski iezemētu sākumpunktu, retām notīm un ārkārtīgi garām izskaņām. Pētījām klusumu starp skaņām un klusumu pašu par sevi – būtībā mēģinājām domāt telpu plašākā nozīmē. Centāmies panākt muzikālu intensitāti nevis ekspresīvi spēlējot uz āru, bet – spēlējot uz iekšu.»

Edgars Rubenis: «Šajā ierakstā būtiski mainījām spēles manieri. Atmetām fokusu uz ierasti muzikāli mainīgajiem lielumiem – tādiem kā harmonija, melodija un ritms, un vērsām uzmanību uz statisko. Šis skaņdarbs pieprasa gara laika akceptēšanu, labprātīgu palikšanu pie nemainīgā – kā spēlētāja, tā klausītāja pusē. Ja fokusu noturam, notiek savdabīgs prāta atbrīvošanās efekts. Atkarībā no apstākļiem un piepūles, tas var būt notikt pēc desmit minūtēm vai stundas un desmit minūtēm.»

Ieraksts tiks izdots ļoti ierobežotā tirāžā – 15 eksemplāros. Divas skaņu plates ietver mākslinieka Ata Jākobsona darbs sietspiedes tehnikā. Ieraksta atvēršanas koncerts notiks 11. martā Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā pl. 20.00 (ieeja no 19.30).

Dienu pirms Rīgas koncerta, 10. martā, Mona de Bo ievadīs amerikāņu džeza un improvizētās mūzikas trompetista Pītera Evansa (Peter Evans) koncertu Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti».

Biļešu iepriekšpārdošana uz Mona De Bo koncertu 11. martā Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu