Rokgrupa «Refleksija» piedāvā dziesmu par cīņu ar atkarībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunā Rūjienas rokgrupa «Refleksija» piedāvā dziesmu par cīņu ar atkarībām «VKMKVKMDz» (Vai kāds mani dzird?).

Dziesma ir par zvērīgu cīņu un padošanos atkarības bultām. Tā sākas ar jautājumu: «Kas kavē tevi, ja ar vienu kāju kaps?» Kā balss no citas pasaules skan arī čuksti: «Jā, es dzirdu soļus, kurus vakar gājām... Kura debesu puse mani vedīs uz mājām?». Dziesma ir par neceļiem un ceļiem, par katra paša izdarīto izvēli.

Grupas «Refleksija» vīri teic, ka šī dziesma tapusi tieši to cilvēku dēļ, kurus redz pakritušus ceļmalā, kāpņutelpā, blakus bērnu smilšu kastei, soliņiem. Šī dziesma ir ne vien stāsts par sakāvi, bet arī par to, ka cilvēks liktenis spērieniem var pretoties pieceļoties. Vienlaikus gan tieši šis var būt brīdis, kad apkārtējie paklupušo vairs nedzird. Dziesmas vārdu autors – grupas solists Arturs Gruzdiņš, un muzikālo skanējumu «Refleksija» radījusi kopā.

Kāpēc ir cilvēki, kuriem novēl dzīvot mūžīgi? Un ko vēlēt tiem, kurus ikdienā nereti redz pakritušus cīņā ar alkoholu vai kādas citas atkarības novārdzinātus? Ko viņiem sakām un ko patiesībā nodomājam savās melnākajās domās? Vai lai dzīvo mūžīgi, vai arī lai turpina velt savu kapakmeni?

Grupu «Refleksija» 2015. gada nogalē izveidoja puiši no Rūjienas, kas sākotnēji muzikālo apvienību nosauca par «Dvēseles harmonijā». Grupas pirmā pieredze un kopīgā uzstāšanās bija Radio SWH raidījumā Priekšnams, kur puiši uzvarēja ar dziesmu «Patriots».

Dziesmas ierakstā piedalās: Dairis Teteris (ģitāra), Uldis Rusmanis (ģitāra), Normunds Zauls (bass), Arturs Gruzdiņš (balss), Klāvs Skujiņš (bungas).

Dziesma ierakstīta Hodila Records un KS Records, apstrādāta KS Records.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu