Samanta Tīna pārdzied senu «Jumpravas» dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Martinovs
References: API SITE

LNT šova «O! Kartes Akadēmija» uzvarētāja Samanta Tīna ieskaņojusi Aigara Voitišķa un grupas «Jumprava» dziesmu «Klusi savas rokas» (A.Voitišķis/A.Čaks). Skaņdarbu aranžējis Reinis Sējāns. Ieraksts veikts Sējāna studijā 2016. gada vasarā. Balss un bungas ierakstītas Ginta Solas studijā 2016. gada rudenī. Ierakstu miksēja un māsterēja G. Sola.

«Šī ir mana pati pirmā sakomponētā dziesma no pagājušā gadsimta 80. gadiem,» stāsta dziesmas mūzikas komponists Aigars Voitišķis. «Dziesma bija grupas «Jumprava» pirmajā programmā, un, kad 2014. gadā gatavojāmies grupas 30 gadu jubilejas tūrei, klausoties, ko mēs varētu spēlēt koncertā, par lielu pārsteigumu sev atklāju šo dziesmu no jauna. Vienīgais, kas mani skumdināja, bija tas, ka ieraksts izklausījās diezgan bēdīgs, tāpēc vēlējos dziesmu ieskaņot no jauna. Domāts, darīts – izsapņoju, kā tai jāskan, un Reinis Sējāns to realizēja studijā. Ilgi domāju, kas šo dziesmu dziedās – pašā pirmajā versijā es pats to dziedāju («Jumpravā» Ingus Ulmanis), taču likās, ka dziesma jādod dziedātājai - balsij jābūt piesātinātai, dziļai, spēcīgai un kaislīgai, tai pašā laikā jūtīgai. Daudz klausījos mūsu dziedātājas un vērtēju, uzrunāju Samantu Tīnu un, par lielu prieku man, viņa piekrita. Esmu gandarīts par rezultātu un ceru, ka dziesma «Klusi savas rokas», lai gan skan mazliet neierasti, iekaros klausītāju sirdis, man pašam tā ļoti patīk.»

«Dziesmai jau iepriekš piemita savs šarms, ko nevar noliegt. Man bija liels gods, kad Aigars Voitišķis mani uzrunāja dziesmu atjaunot tieši ar manu vokālu, tai pašā laikā jutu lielu atbildību, jo grupa «Jumprava» ir neatņemama Latvijas mūzikas sastāvdaļa un kultūrmantojums! Pie dziesmas strādājām ļoti ilgi, bet manuprāt, šis laiks ir sevi attaisnojis un arīdzan rezultāts! Paldies Aigaram par iespēju un rezultātu,» tā Samanta Tīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu