Jauns vārds mūzikā: «Rahu The Fool»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jauns 2016. gadā izveidotais četru cilvēku mūzikas ansamblis no Rīgas, blūza/folka grupa «Rahu The Fool» laidusi klajā jaunu singlu «Rag, Mama, Rag» (autors Blind Boy Fuller), kas ir viena no topošā grupas pirmā albuma materiāla dziesmām.

Ansamblis sastāv no Pētera Narubina pie zirgstīgstrinkšķināmajiem instrumentiem un balss, Jāzepa Podnieka pie veļasdēļa un flautas, Laumas Bērzas pie vijolēm un violām, kā arī Evitas Bambānes pie kontrabasa.

www.facebook.com/rahuthefool

Pašlaik, strādājot pie sava pirmā albuma, grupa ir laidusi tautās pirmo singlu - Piedmontas blūza klasiku «Rag, Mama, Rag», stāstu par kāda jauna kunga dēkām un atziņām, dodoties vakara gaitās pa savas pilsētiņas ielām. Skaņdarbs tiek apspēlēts 1935. gada blūza mūzikas tehnikā, un atbilstoši dziesmas vēstījumam - ar nelielu humora un pacilātības raksturu un mūsdienīgu izpildījuma vitalitāti. Oriģinālautors šim skaņdarbam ir 1907. gadā dzimušais blūza izpildītājs Blind Boy Fuller, kura daiļrade ir iedvesmojusi «Rahu The Fool».

«Rahu The Fool» savu topošo albumu plāno izdot divos diskos - vienā liekot īpatsvaru uz vecajās tradīcijās ieturētu blūzu un otrā uzsverot latviešu tradicionālās mūzikas un mākslas kultūrmantojumu un tā burvību un vienreizīgumu. Albums ir plānots izdošanai šī gada rudenī.

Sadarbojoties ar studiju «Lauska», «Rahu The Fool» ir iekļauts šī gada etnomūzikas izlasē «Sviests», izpildot tautās un ciemos populāro un asprātīgo latviešu ziņģi «Saimniekdēli».

Tuvākais brīdis, kad jauno singlu un citus skaņdarbus no topošā albuma repertuāra varēs dzirdēt dzīvajā, ir 12. jūlijs, kafejnīcā Annas Dārzs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu