«100 baltas dvēseles» publisko jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alise Podniece

Muzikālā apvienība «100 baltas dvēseles» klausītāju uzmanībai nodod «Izbēgšanas dziesmu» no pagājušā gada nogalē klajā nākušā otrā studijas albuma «Vienaldzība/ Indifference».

Dziesmas mūzikas autors ir grupas dalībnieks Ivars Krasts, bet tekstu sarakstījis Andris Kalnozols. Gadījums ar skaņdarbu nav unikāls, bet gana neparasts. Proti, dziesma savulaik tapusi teātra izrādei «Benzīnvīrs», kas iestudēta «Dirty Deal Teatro». Nav brīnums, ka arī šī kompozīcija, jau «dvēseļu» aranžijā, ir iekļauta otrajā albumā «Vienaldzība/ Indifference». Ivara grupasbiedri jau pēc pirmo dziesmas skiču noklausīšanās ar A. Kalnozola sirds-humorpilno tekstu, bija patīkami pārsteigti un ierakstā tā izskan ar kopīgi tai piešķirtu nopietnu, pārdomu pilnu dimensiju.

«100 baltas dvēseles» kā muzikāls projekts radās 2007. gadā, apvienojoties Mārtiņam Jansonam un Ivaram Krastam. Vēlāk pievienojās arī dziedātāja Alise Joste. Šāds mūziķu kodols ir nostiprinājies līdz pat otrajam studijas albumam, kurš aizvadītajā novembrī klajā nāca pēc septiņu gadu pauzes. Albuma «Vienaldzība/ Indifference», kas ticis izdots ierobežotā, 500 eksemplāru dubultdiska formātā, skanējums ir īpaši piesātināts ar elektroniskās mūzikas risinājumiem, kurus palīdzēja atrast Pēteris Pāss.

Līdz šim publliskoti divi skaņdarbi no gaidāmā albuma. Dziesmas «Šodien» vārdu autore ir mūziķu draugs un Ivara biedrs Jaunajā Rīgas teātrī – aktrise Guna Zariņa. Dziesmā «Yes» izmantots Džordža Gordona Bairona (George Gordon Byron) dzejolis.

Albuma ierakstā piedalījušies arī Jēkabs Nīmanis (klarnete), Jānis Burmeisters (bungas), Ilze Gagaine (vijole), Undīne Balode (čells) un Ansis Nikolovskis (tuba). Ieraksta pēcapstrādi veikuši Gatis Zaķis un Braiens Pails (Brian Pyle).

Jau drīz gaidāmi vairāki «100 baltu dvēseļu» koncerti:

5. jūlijā K. K. fon Stricka villas dārzā Rīgā

14. jūlijā Drustu vasaras estrādē

21. jūlijā pie Valmiermuižas alus darītavas Valmiermuižā

20. augustā Piena svētkos Rīgā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu