«Auļi» un «Tautumeitas» publicē videoklipu jaunam singlam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bungu un dūdu grupas «Auļi» un etno mūzikas apvienības «Tautumeitas» apvienotais projekts dažas dienas pirms albuma «Lai māsiņa rotājās!» prezentācijas koncerta skatītāju vērtējumam nodevis videoklipu jaunajam singlam «Dzied’ papriekšu, brāļa māsa».

Video radošo komandu veido Gatis Indrēvics (operators, režisors, montāžas režisors), Asnate un Aurēlija Rancānes, Kaspars Bārbals (režija, montāža) un Simona Anaņiča (horeogrāfija).

Gaidāmais projekta albums tiks prezentēts Āraišu ezerpils arheoloģiskajā parkā 29. jūlijā (biļetes pieejamas www.bezrindas.lv, kā arī pasākuma norises vietā), taču īpaši veidoti koncerti ar jaunā materiāla programmu izskanēs 26. augustā Rēzeknes «Gorā», 29. septembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 13. oktobrī Jelgavas kultūras namā.

«Dziesma «Dzied’ papriekšu, brāļa māsa» ir par to, kā meitene gatavojas iziet tautās. Viņa rotājas, smeļas spēku un iedvesmu no dabas, lūdz labvēlību no ļaudīm un augstākiem spēkiem, lai jaunajā laulību dzīvē viņai klātos labi,» skaidro «Tautumeitu» vadītāja Asnate Rancāne.

«Auļu» pārstāvis Kaspars Bārbals: «Albums un koncertprogramma ir tapuši, abām grupām cieši sadarbojoties un grupu dalībniekiem vienam otru papildinot. Klausoties kopīgi veidotos skaņdarbus, vērīgs klausītājs varēs atpazīt gan «Tautumeitu», gan «Auļu» rokrakstu. To pašu var novērot arī jaunajā video, kura veidošanā nav trūcis radošu izaicinājumu un piedzīvojumu. Manuprāt, mums ir izdevies izveidot lielisku 17 mūziķu lielu, radošu komandu un šāda veida kombinācija ir unikāla Latvijas mūsdienu tautas mūzikas žanrā.»

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu