Tapusi dziesma par godu Latvijas simtgadei un projektam «1836»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dziedātājs un komponists Lauris Valters laiž klajā jaunu dziesmu un video «1836», kas tapusi sadarbojoties ar Latvijā iecienītiem mūziķiem. Dziesma ir par godu Latvijas simtgadei un projektam 1836 , kura devīze ir «Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!»

Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Lauris Valters. Un tās ierakstā piedalījušies Goran Gora, Jānis Aišpurs, Enriko Podnieks, Sus Dungo, Miks Dukurs, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Jānis Ruņģis, Jānis Jubalts, Mārtiņš Miļevskis, Jānis Olekšs, Māris Vitkus.

Dziesmas producents un skaņu režisors ir Reinis Briģis. Savukārt video veidojis Kristaps Selga.

Dziesmas autors Lauris par dziesmu un tās ieraksta procesu stāsta: «Mums ir patiesi skaista un īpaša zeme - mūsu Latvija, tās robeža stiepjas 1836 km garumā. Tā ir fantastiska sajūta iepazīt savu dzimteni un cilvēki, kuri dodās ceļā ir brīnišķīgi. Veidojas jauni stāsti, draudzības un Latvija tiek kopā iepazīta un no jauna atklāta. Tas bija liels izaicinājums savākt visus mūziķus uz ierakstu un filmēšanas procesiem, bet reizē arī lieliska pieredze un kopā veidošanas prieks. Un mums mūziķiem ir ļoti saviļņojoši, ka varam dalīties ar savām sajūtām mūzikā. Man ir patiess prieks un gods, ka mums kopā ir izdevies ko tādu izveidot.No sirds pateicos ikvienam, kurš piedalījies dziesmas un video tapšanā.»

* Fonds «1836» 2015. gadā ir sācis realizēt Latvijas simtgades projektu «Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!», kura mērķis ir kopā ar pašvaldībām, tūrisma informācijas centriem, vietējiem iedzīvotājiem un citiem interesentiem izveidot tūrisma «1836» ceļu gājējiem. Ikviens var pieteikties un doties gājienos un iepazīt, atklāt sev jaunas sajūtas apceļojot Latvijas pierobežu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu