Rutulis - «Slikti rādās, labi būs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maijā nāca klajā mūzikas kritiķu augsti novērtēts Normunda Rutuļa albums «Vēl viens laimīgs rīts», kura muzikālo materiālu veido divpadsmit Ingus Feldmaņa dziesmas Jāņa Ķirša aranžējumos, un tas ir jau devītais dziedātāja studijas albums.

Lai iepazīstinātu klausītājus ar albuma muzikālo materiālu, kā arī atgādinātu par citām nedaudz aizmirstām, bet augsti novērtētām dziesmām, Normunds ir devies nelielā Latvijas koncertturnejā. Programmas muzikālo materiālu gatavo grupa, kuras sastāvā ir Normunda uzticamie skatuves partneri – Roberts Rasa (bass, kontrabass, midi bass), Anrijs Grinbergs (sitamie instrumenti), Māris Ozols (taustiņi, mutes harmonikas), Uldis Beitiņš (ģitāras). Koncertos viešņas godā jaunā dziedātāja Monta Ķimene no Kuldīgas, kura savu skatuvisko pieredzi krājusi TV šovā «Koru kari» un arī šogad Supernovā, palīdzot grupai «My Radiant U». Viņas skatuviskais šarms, muzikalitāte un balss tembrs noteikti spilgtinās priekšnesumu.

Mūzikas apskatnieks Jānis Žilde (Tvnet): «Ja mums būtu «adult easy listening» formāta radiostacija, tad šis albums tur skanētu no rīta līdz vakaram.»

Mūzikas izdevējs Guntars Račs (Mikrofona ieraksti): «Šis ir «cits Rutulis». Tas, kurš nemitīgi meklē savu vietu latviešu popmūzikā, neskatoties uz to, ka paviršāki mūzikas klausītāji to viņam ir ierādījuši plauktiņā, kurā visi cāļi jau ir saskaitīti. Bet Normunds turpina pilnveidot sevi un apliecina, ka ir lielisks dziedātājs un mūziķis, kas savu dziedātprasmi ir ar laiku padarījis viegli klausāmu un estētiski nevainojamu. Šajā žanrā viņš pavisam noteikti ir viens no labākajiem, bet varbūt pat pats labākais.»

Normunds Rutulis: «Un atkal lieku jaunu bildi iekšā! Mēdz sacīt, ka katrs nākamais mākslinieka darbs ir labāks par iepriekšējo. Domāju, ka šī tēze darbojas arī šajā gadījumā. Iespējams, kādā brīdī šķitīs, ka esmu kļuvis mazliet svešāks, tomēr romantiku pazaudējis neesmu. Galvenais - esmu mūzikā, kas mani dara laimīgāku.»

14. oktobris – Mālpils muiža

3. novembris – Mūzikas klubs NEPTŪNS Jaunķemeros

11.novembris – Dikļu pils

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu