Rača dzejolis pārtop smeldzīgā bardu melodijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms mēneša izdotā Guntara Rača dzejoļu grāmata «365» 1. daļa, jau septīto nedēļu visās lielākajās grāmatnīcās atrodas pieprasītāko grāmatu pašā virsotnē. Un, kamēr top grāmatas otrā daļa, kura paredzēta izdošanai nākamā gada 5. februārī, vairāki no dzejoļiem jau ir pārtapuši par dziesmām. Tās rakstījuši gan Tomass Kleins, gan Gatis Mūrnieks (On My Way), gan Ingars Viļums un Līga Robežniece. Bet 6. septembra dzejolis, ir uzrunājis populāro dziesminieku Dināru Gulbi, un ir tapusi dziesma «Viss ir labi».

Dinārs: «Kādā oktobra dienā feisbukā ieraudzīju šo dzejoli. Izlasīju, un tas mani tūdaļ uzrunāja. Ļoti patika šī komforta atmosfēra «virtuvītē» kontrastā ar apkārt notiekošo - «aiz loga». Sapratu, ka bieži vien mēs netiekam pa īstam novērtējuši to, kas notiek ar mums tepat un tagad. Tā arī radās melodija un tapa dziesma.»

Aiz loga vēji šūpo zarus
Un dzenā vecas avīzes
Bet tumšā virtuvītes stūrī
Pie galda sēžam, tu un es

Uz šķīvja mazas siermaizītes
Zem krēsla laimīgs kaķis dus
Un cauri stiklam varam dzirdēt
Kā sētnieks lamā baložus

Tā notiek dzīve, viss ir labi
Ik rītu gaisma tumsu šķir
Aiz loga vēji šūpo zarus
Bet mums jau sen vienalga ir

#GR365

Kad dziesma tika atrādīta vārdu autoram, sekoja uzaicinājums dziesmu ierakstīt studijā. Ierakstu producēja Gints Stankevičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu