Latvijas hiphopā atgriežas «Full Clipp» reperis Dii

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ar singlu «Kultūra» pēc trīspadsmit gadu pārtraukuma Latvijas hiphopā atgriežas deviņdesmito gadu repa apvienības «Full Clipp» dalībnieks Dii, īstajā vārdā Didzis Krastiņš.

«Full Clipp» 1996. gadā izveidojās Siguldā un pastāvēja līdz 2004. gadam. Tajā darbojās arī pazīstamais hiphopa izpildītājs Gacho, reperi Domino un Rezidents. Apvienība darbojusies izdevniecības «Riga Records» ietvaros, daudz koncertējusi kopā ar Latvijas hiphopa aizsācēju Ozolu.

«Full Clipp» darbojās arī projektā «Austrumbloks», kas ir zīmīgs ar to, ka tajā pirmoreiz apvienojās 19 latviski un krieviski runājoši hiphopa izpildītāji.

Didzis atzīst, ka atsākt repot pamudinājusi uzkrātā dzīves pieredze un vēlme dalīties ar savu filozofisko skatījumu uz mūsdienās aktuālām tēmām, tajā pašā laikā pieturoties pie deviņdesmito gadu hiphopa estētikas. Tas arī pamudinājis sadarboties ar Dj Krii (Kristaps Krievs), kurš ir viens no labākajiem «oldschool» hiphopa bītu meistariem Latvijā. Dj Krii darbojies mūzikas projektos F[ei]K, Latvian Blues Band, Bezgalībieši, Gacho (Mesa), Dirty Deal Audio, kopā ar dīdžejiem AG, Raiti un Monstu, u.c.

Video autors - Salvis Āre. Teksti - Didzis Krastiņš. Producējuši - Dj Krii/Dagnis Neilands (Tehnikums).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu