Noskaties! Kaspars Dimiters «Sarkankrūtīšu uzlidojums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pazīstamais dziesmu rakstnieks Kaspars Dimiters gada pirmajās dienās ieskaņojis un video vietnē «Youtube» publiskojis jaunu dziesmu «Sarkankrūtīšu uzlidojums», kas ir 60 gadus vecā mūziķa un dzejnieka paša novērojumu iedvesmots muzikāls stāsts.

Iedvesmu dziesmai mūziķis smēlies paša lauku mājās.

«Pirms pāris dienām sarmas rotātajās kļavu lapās knābāja deviņi sarkankrūtīši. Tik prāvu šo putniņu baru neatceros redzējis. Pārāk strauji ķēru pēc iPad-a, lai nofilmētu, un putniņi aizspurdza. Taču pāris atgriezās. Nofilmēju. Jau grasījos video sūtīt Līgai [Dimitera sieva - red. piezīme], kad atskanēja būkšķis ķēķa logā. Lielajā stiklā atspīd debesis. To atspulgā viens no putniņiem arī ieskrēja,» dziesmas tapšanas vēsturi skaidro Dimiters.

Dienas laikā Dimiters sacerējis gan vārdus, gan melodiju.

«Demo zibenīgi sūtīju krustdēlam Mikum Solovejam. Pēc brīža viņš jau atsūtīja telefonā klāt piepūsta saksofona siltās notis. Derīgo iemānīju dziesmas izskaņas daļā (tā, lai nesadzird, ka pūsts telefonā) un tūdaļ sūtīju Mikum kā atbildi. Viss dažās stundās, nekādu studiju vai māsterkabinetu. Vienkārši lauku mājās pie rakstāmgalda, ar Miku pat nesatiekoties. It kā demo, jo nekā perfekta. Un tomēr nē. Neparasti taču, vai ne?» rezumē «Krusta skolas» radītājs Dimiters.

Atgādinām, ka pagājušogad Dimitera jubilejas gadā izdota dzejoļu grāmata «Ielūgums uz dzīvi» un 100 dziesmu digitāls albums. Albumā iekļautas daudzas labi zināmas Dimitera dziesmas, kā arī vairākas pavisam jaunas, arī «Nāve ir dzimšanas diena».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu