«Dabasu Durovys» laiž klajā dziesmu «Ūglis» (Ogles)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latgaliešu mēlē dziedošā poproka apvienība «Dabasu Durovys» laiž klajā dziesmu «Ūglis» (Ogles), kas ir pirmais kopīgais darbs pēc gandrīz pusotru gadu ilgas radošas pauzes.

Dziesma vēsta par sākotnējā entuziasma, mīlestības un sajūsmas noplakšanu, kura vērojama gandrīz visās dzīves jomās. Kad no «dzirkstelēm paliek ogles», tas ir tikai paša cilvēka ziņā - turpināt uzturēt uguni vai arī sākt kaut ko jaunu.

«Bija izaicinājums un reizē patiešām interesanti atkal sanākt kopā un kaut ko kopā radīt - labas emocijas. Visu šo laiku, pēc iepriekšējā albuma (Pādys Runoj) izdošanas, darbojāmies «saudzīgā režīmā». Spēlējām koncertos, bet radoši bijām apstājušies. Bija jāpaņem neliela pauze, kuras laikā realizēju dažādus citus muzikālus projektus,» teikts grupas preses paziņojumā. «Noteikti jāpiemin mūzikas līdzautors basģitārists Zura Ivanāns, kurš motivēja mūs radīt un ierakstīt šo dziesmu.»

Grupas mūzikas autori ir solists Arnis Slobožaņins un Zura Ivanāns. Vārdu autors ir Arnis Slobožaņins, bet dziesmas aranžējuma - Zura Ivanāns un grupa «Dabasu Durovys». Ieraksts veikts grupas bundzinieka Aleksandra Tamana mājas studijā. Miksēja Armands Treilihs. Videoklipu producēja Arnis Slobožaņins un Aivars Bulis. Filmēja un montēja Aivars Bulis. Pēcapstrādi veica Ivars Utināns. Dziesmas ierakstā piedalījās Egils Kulmanis (balss, taustiņi), Zurabi Ivanāns (bass, balss), Aleksandrs Tamans (bungas, balss), Romāns Sladzis (ģitāra, balss), Arnis Slobožaņins (ģitāra, balss). Dziesmu miksēja Armands Treilihs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu