Pašmāju projekts «NeimoM» laiž klajā jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pašmāju tā dēvētais «bedroom» projekts no Rīgas klausītājiem piedāvā titulsinglu «Juku gadi» no gaidāmā albuma ar tādu pašu nosaukumu, kas iznāks tuvākajos mēnešos.

«Dziesma «Juku gadi» vēsta par laikiem, kad cilvēka prātā valda haoss, nesaprašana un bezcerība. Tie ir brīži, kuros viss šķiet neiespējami, iecerētais neizdodas, dzīve ņem virsroku pār cilvēku un neko nav iespējams ietekmēt. Mēs esam no tā noguruši un vienkārši peldam pa straumi – un to pieredzējuši ir daudzi. Singls, tāpat kā viss albums, pārstāv indie mūzikas žanru, un tajā atrodamas gan nelielas sintpopa vēsmas, gan psihedēliskas noskaņas, gan garāki ģitāru solo. Šī ir liriskākā albuma dziesma ar saldsērīgākam notīm dziesmu tekstos un tikpat emocionālu melodiju,» minēts grupas preses paziņojumā.

«NeimoM» kā viena cilvēka projekts ir aktīvs vairākus gadus, tomēr līdz šim parādījies tikai «Youtube» un «Soundcloud» vietnēs. Šobrīd projekts attīstījies līdz grupai, kas gatavojas albuma prezentācijas koncertam un sāk ceļu Latvijas mūzikas pasaulē. 2017. gada rudenī «NeimoM» izlaida pirmo singlu «On My Way» (skat. resursus), kas jau ir dzirdams radio viļņos, savukārt novembra beigās klajā tika laists otrais singls «31. janvāris».

NeimoM

«NeimoM» sastāvā ir Mārtiņš Neimanis, Jānis Kašs, Egils Rupenheits un Sandis Elsts. Grupa sākusi veidoties septembrī, bet esošajā sastāvā pastāv kopš novembra. «Ar gatavu materiālu uzreiz lecām iekšā dziesmās, ar laiku izprotot viens otra spēlēšanas manieri, stilu un mūzikas izjūtu, sākām saplūst vienā veselā kā grupa. Pašlaik noris intensīvi mēģinājumi, strādājam pie koncerta programmas un plānojam piedalīties jauno mūziķu konkursā «Hadrons 2018», pēc kura plānojam izdot debijas albumu un sākt aktīvāk koncertēt,» ar saviem nākotnes plāniem dalās grupa.

Pagaidām visu dziesmu un tekstu autors ir grupas līderis Mārtiņš Neimanis. Pats ierakstījis, miksējis un producējis dziesmas mājas apstākļos. «Apnicis spēlēt vienam pašam un gribas spēlēt ar cilvēkiem priekš cilvēkiem,» tā Neimanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu