Iepazīsties ar «Supernovas» dalībnieci Maiju Līcīti (Mionia)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Supernova 2018» dalībniece Maija Līcīte (Mionia) publisko dziesmas «You» (mūzika un vārdi - Mionia) vídeoklipu, kā arī piedāvā noskatīties dokumentālo īsfilmu par sevi un savu muzikālo daiļradi.

«Dziesma «You» ir stāsts par spēcīgu mīlestību. Par to, ka kāds negaidīti satikts cilvēks pēkšņi šķiet tik tuvs un pazīstams, bet dažādu apstākļu dēļ nav iespējams būt kopā. Tā ir mācība mīlēt bez pieķeršanās, bez nosacījuma; pieņemt šo scenāriju bez aizvainojuma pret dzīvi, sevi un otru. Tai pašā laikā šī mīlestība ir kā lapa, kas baiļu dēļ tiek norauta no koka ar varu, nesagaidot dabisko ceļu, rudeni,» teikts mākslinieces preses paziņojumā.

«Mūzikas video dziesmai ir uzņemts Kuldīgā, pilsētā, kurā es dzīvoju, un meža ainas ir no teritorijas ap manām lauku mājām. Tās ir man ļoti mīļas un nozīmīgas vietas, vide, kur esmu uzaugusi. Video konceptuāli simbolizē ceļu un kustību, un šā ceļa laika es izdzīvoju emocijas, par kurām stāstu dziesmā,» stāsta Maija Līcīte.

Video tapis kopā ar jauno mākslinieci Undīni Celitāni, ar kuru pirmo reizi Mionia strādāja, kad viņu uzrunāja saistībā ar dokumentālo filmu, kas bija paredzēta kā Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas noslēguma darbs. Galarezultāts bija aizkustinoša un patiesa īsfilma, kurā par Mioniu izsakās viņas ģimene un tuvākie draugi. Noskatoties šo dokumentālo stāstu, ir iespēja vairāk izprast Mionias kā mākslinieces dzīves sajūtas un ikdienu.

Maija Līcīte
Maija Līcīte Foto: Publicitātes

Uzziņai

MIONIA (Maija Līcīte) ir mūziķe, kas komponē un arī izpilda savas dziesmas. Augusi mākslinieku ģimenē Kuldīgā, no sešu gadu vecuma mācījusies klavierspēli. Strādājusi par modeli ārzemēs, ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Kopš 2010. gada nopietni pievērsusies mūzikai. Mioniai ir savdabīgs balss tembrs, kas piešķir viņas mūzikai īpašu noskaņu un sajūtu.

Spēlējusi dažādos festivālos Latvijā un ārzemēs (Positivus, Zemlika, Ezera skaņas, Red Bull Music Academy Vīnē, Casa da Musica, Porto, LRP Ņujorkā u.c.). 2015.-2017. gadā iesildījusi pianistu Lubomiru Meļņiku (Lubomyr Melnyk) Eiropas turnejā. Komponējusi mūziku žurnāla «Rīgas Laiks» kinožurnāliem, kā arī Ivo Brieža filmai «Filma». Pašreiz Mionia daudz laika pavada Londonā, kur sadarbojas ar Ell Kendall stīgu ansambli, aranžējot dziesmas starp klasisko un popmūzikas žanru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu