Aija Vītoliņa piedāvā otro singlu un jaunu albumu «Klusums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dziedātāja Aija Vītoliņa kopā ar grupu «Tango Sin Quinto» laiž klajā otro singlu no jau 1. martā gaidāmā albuma «Klusums». Dziesmai dots nosaukums «Spēļu lācītis», tās autors ir komponists Kārlis Lācis un tekstam izvēlēts Māras Zālītes dzejolis.

Par jauno dziesmu Aija saka: «Nekas jau daudz nemainās. Mums liekas, ka mēs vadām savu dzīvi, taču dzīve ar mums tikai paspēlējas. Dažbrīd tiešām jūtamies gluži kā vecais spēļu lācis, kurš nekad nezina, kur to aiznesīs un samīļos vai tomēr pametīs, jo tas kļuvis vecs un nederīgs…»

Albums «Klusums» ir dažādu latviešu autoru redzējums par dzīves netveramo, brīžiem trauslo ritējumu, par laiku, kura vērtību var apjaust tikai vienkāršās sarunās ar sev tuvajiem un galvenokārt ar sevi pašu, arī par mirkļa skaistumu.

Diskā iekļautas Kārļa Lāča, Aivara Hermaņa, Edgara Raginska, Loretes Mednes un Madara Kalniņa dziesmas, savukārt albuma kopējo skanējumu veidojis producents Reinis Sējāns, bet īpašos stīgu aranžējumus – viņa brālēns un biežs radošās sadarbības partneris Andris Sējāns. Ierakstā piedalījušies arī Jānis Pauls, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis un Pēteris Trasūns, un tas tapis «TRU Music» studijā Pārdaugavā.

Aija Vītoliņa un «Tango Sin Quinto»
Aija Vītoliņa un «Tango Sin Quinto» Foto: Publicitātes

Lai gan grupas «Tango Sin Quinto» pamatkaislība ir tango un franču smeldzīgais šansons, pirmais albums tomēr tapis latviešu valodā, atklājot gadiem uzkrātās sajūtas un iekšējos pārdzīvojumus šā mūziķu kolektīva tik atšķirīgajā skanējumā. «Tango Sin Quinto» sastāvā ietilpst vokāliste Aija Vītoliņa, kontrabasists Jānis Stafeckis, taustiņinstrumentālists Romāns Vendiņš, sitaminstrumentālists Ainis Zavackis, akordeonists Artūrs Noviks un vijolnieks Raimonds Melderis. Albums no 1. marta būs pieejams lielākajos pasaules straumēšanas servisos un labākajos pašmāju mūzikas veikalos.

Pirmais singls «Klusums» no grupas «Tango Sin Quinto» tāda paša nosaukuma debijas albuma tika laists klajā jau pērnā gada decembrī, tā pamatautors ir Edgars Raginskis un dziesmas teksts aizgūts no Ojāra Vācieša dzejas apcirkņiem. «Klusums ir skaļāks par vārdiem, troksni. Klusums ir miers. Klusums ir balts.» Tā gan pirmā singla, gan attiecīgi visa albuma nosaukumu filozofiski apcer Aija.

Jaunā albuma prezentācijas koncerti notiks četrās Latvijas pilsētās. 2. martā Aija Vītoliņa ar grupu uzstāsies Liepājas koncertzāles «Lielais Dzintars» kamerzālē, 3. martā – Valmieras koncertzālē «Valmiera», 9. martā – Rīgas mūzikas namā «Daile», bet 14. aprīlī – Saldus Mūzikas un mākslas skolā. Koncertu sākums plkst. 19.00.

Tajos tiks izpildītas jaunās oriģināldziesmas un grupas vismīļākie skaņdarbi, kas kļuvuši tuvi ilgās kopā muzicēšanas laikā un veidojuši grupas īpašo skanējumu. Par gaismu partitūru koncertos rūpēsies Oskars Timbars, bet pie skaņu pults būs Dainis Kažoks.

Koncertturneju atbalsta uzņēmums «McĀbols», pastāvīgu informatīvo atbalstu sniedz žurnāls «OK!», inbox.lv un draugiem.lv, bet albuma prezentēšanu atbalsta uzņēmums «Prike Latvija».

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu