«Bez PVN» laiž klajā jaunu dziesmu un video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latgaliešu mūzikas apvienība «Bez PVN» laidusi klajā jaunu dziesmu «Eņgeli sviļpoj» («Eņģeļi svilpo»). Tās videoklips tapis vairākās Latgales vietās, tostarp senajā Jersikas pilskalnā. Video redzami arī slavenie 2017. gada augusta «Latgales plūdi», konkrēti, pārplūdusī Dubnas upe.

Par pašu dziesmu, tās autors, Kristaps Rasims saka: «Tā ir veltījums mūsu mīļajiem - tiem, kas ir jau tur augšā. Eņģeļiem. Viņi mums bija, bet mēs esam te un tagad. Nedzīvosim pagātnē, vai tikai nākotnē, bet gan te un tagad. Būsim paši sev un viens otram. Darīsim tā kā gribās, nevis tā kā vajag. Audzināsim savus bērnus, mīlēsim un elposim. Būsim. Neatkarīgi no vecuma, apstākļu nastas un laicības grožiem. Vien mūsu eņģeļi mums būs blakus vienmēr, līdz kādu dienu arī mēs paši svilposim tiem līdzi...»

Video uzņemts sadarbībā ar talantīgo un daudzsološo Daugavpils video mākslinieku Ivaru Utinānu. Dziesmas teksta un mūzikas autors ir Kristaps Rasims, dziesmas ieraksts veikts studijās «Hodila Records» un «Reiga», tās aranžējumu veidojusi grupa «Bez PVN», bet mix – Krišjānis Geidāns, māsteru – Kaspars Ansons.

Grupas «Bez PVN» sastāvā darbojas: Kristaps Rasims (balss, bandžo, citi instrumenti), Guntis Rasims (balss, akustiskā ģitāra), Juris Vucāns (balss, elektriskā ģitāra), Valdis Vucāns (bass) un Normans Bārbals (bungas). Dziesmas ierakstā piedalījās arī Deniss Smirnovs (trompete).

Grupa savas darbības laikā izdevusi divus albumus («Pyrms vuorda…» un «Reits»), uzstājusies konkursos, lielākos un mazākos pasākumos un festivālos, bijusi vairāku Latgaliešu kultūras gada balvu «Boņuks» laureāte (tostarp, «Boņuks 2017»), kā arī saņēmusi atzinību gan «Muzikālā banka», gan savulaik Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā. Tāpat «Bez PVN» aktivitāte ir bijusi iedvesma daudziem citiem jaunajiem Latgales mūziķiem sākt muzicēt un rakstīt dziesmas latgaliski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu