Noklausies jauno «Tautumeitu» singlu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Etnomūzikas grupa «Tautumeitas», kas plašāku atpazīstamību guva ar dalību TV3 šovā «X Faktors», klausītājiem piedāvā savu jaunāko singlu «Pāde», kas tapis sadarbībā ar producentu Reini Sējānu. «Pāde» ir pirmais singls no grupas albuma, kas iznāks 30. maijā. Līdz ar jauno skaņdarbu «Tautumeitas» prezentē arī videoklipu šai dziesmai.

Dziesma «Pāde» ir viena no retajām dziesmām «Tautumeitu» albumā, kurā netika izmantots neviens tautas melodijas citāts,» stāsta mūzikas autore Asnate Rancāne. «Dziesma ir par pašizaugsmi. Tas ir personisks stāsts par pašapziņu, par sava iekšējā spēka atrašanu, par savas pādes dīdīšanu. Lai tā aug stipra, vesela, bagāta un laimīga.»

Videoklipa režisore ir teātra jomā pieredzējusī režisore un aktrise Inga Tropa, kura par sadarbību ar «Tautumeitām» un videoklipu saka: «Mağiskais sievietes spēks. Šī tīrā un patiesā sievišķība bagātīgi līst un vijas no «Tautumeitu» sirds pieskandinātajām spēka dziesmām, no viņu jutekliskajām un dzīvības enerğijas caurstrāvotajām kustībām un vijīgajiem, aicinošajiem deju soļiem, no viņu ugunīgajām acīm, kas izstaro viedumu, kaislību un mīlestību. To arī esam ieauduši videoklipā - nesamākslota sievišķības spēka apzināšanos, ziedēšanu, drosmi un brīvību.»

«Tautumeitas» (klipa filmēšana)
«Tautumeitas» (klipa filmēšana) Foto: Publicitātes

Galveno sieviešu lomu videoklipā atveido dvīņumāsas Ieva Anna Poļevska un Marta Paula Poļevska, kurām filmēšanas laikā ar profesionālu kaskadieru palīdzību nācās izpildīt pat tādas sarežģītas darbības kā levitēšana.

Video tapšanā piedalījās operators Renārs Muskars, gaismu mākslinieks Ģederts Siliņš, montāžas režisore Anna Šteinberga, tērpu veidošanā iesaistījās mākslinieces Odetta Birmane, Indra Salceviča, radošo komandu papildināja Andris Pudāns, Ilmārs Sieks, Ilze Ūdre, Santa Kola. Par «Tautumeitu» jauno skatuvisko tēlu rūpējas modes māksliniece Indra Komarova, bet jaunus, unikālus vainagus katrai tautumeitai radījusi māksliniece Brigita Stroda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu